Izšla je aprilska Val navtika!

Izšla je aprilska Val navtika!

Val218

Aprilska Val navtika je izšla na lepo, predpraznično jutro! In kaj prinaša tokrat?

Na podlagi številnih testiranj in obiskov vseh največjih navtičnih sejmov, bomo v tokratni številki razkrili zmagovalke Valovega plovila leta.

Vsem, ki za letošnje leto še premišljujejo o nakupu ali najemu plovila, bodo morda k lažji odločitvi pripomogla naša tokratna testiranja plovil X4, Prestige 560, Grand 650 golden line in Yamaha EX waverunner.

V tem času se prebudi želja po novih potovanjih in doživetjih. Tokrat vas bomo v drugem delu popeljali po Novi Zelandiji, obiskali pa smo tudi tamkajšnji muzej in si podrobneje ogledali ladijsko starosto Edwin Fox, ki je ena izmed najstarejših (trgovskih) ladij, kar jih je danes še mogoče videti. Za tiste še bolj željne avanturističnih pustolovščin, bo tudi tokrat poskrbela Jasna Tuta in nas popeljala okoli atola Rangiroa. Supanje je najhitreje razvijajoči se vodni šport na svetu, ki ima tudi pri nas vsako leto več navdušenih privržencev. Tokrat pa se bomo z veslom v roki posvetili Chrisu Berthishu, ki je pred kratkim kot prvi človek presupal Atlantik. Podvig pa je imel tudi dobrodelno noto, saj je pri tem zbral več kot milijon dolarjev sredstev… Okoli 22. aprila, na svetovni dan Zemlje, se po svetu vsako leto zvrstijo številni dogodki in dejavnosti, povezani z osveščanjem javnosti o varovanju okolja. Tudi zato smo se v tokratni številki pogovarjali z našo priznano klimatologinjo, prof. dr. Lučko Kajfež Bogataj. Pogovarjali smo se o enem izmed največjih izzivov moderne dobe: o podnebnih spremembah. V aprilski številki pa objavljamo še intervju z direktorjem navtične divizije Elan, z g. Johnom T. Petersonom.

Vzemite v roke aprilski Val, postanite del tega živahnega spomladanskega navtičnega dogajanja!