Izšla je aprilska številka revije Val navtika

Izšla je aprilska številka revije Val navtika

Val 238

Pomlad je v polnem razcvetu, kot tudi priprave na novo navtično sezono. Če ne drugje, se slednje oblikujejo v navtičnih glavah, za dodatno vzpodbudo k razmišljanju o rezanju novih morskih brazd pa bo poskrbela tudi aprilska Val navtika! In kaj prinaša tokrat?

Snega v vseh njegovih odtenkih si resda ne želimo več, branili pa se ne bi ledene Ice52, hitre in udobne jadrnice, ki se spogleduje z regatnimi polji. Iz Linssna prihaja Linssen Grand Sturdy 500 AC Variotop®, še ena izmed mnogih novosti, ki je v zadnjih nekaj letih prišla iz nizozemske ladjedelnice. Na zadnji navtični razstavi v Düsseldorfu je luč sveta ugledal zastavonoša francoskega Benteauja med Flyerji, Flyer10. Športni, zmogljiv čoln, primeren za vleko smučarja ali hitro plovbo, polni naše aprilske testne strani. Predstavljamo še Yamahin skuter Waverunner GP1800R, za katerega smo se na lastne (m)oči prepričali, da sta potrebni za njegovo upravljanje tako dobra fizična kot psihična pripravljenost.

Obiskali smo tudi Croatia Boat Show, poročamo o tem, kaj je polnilo letošnji navtični sejem v Splitu. Tokratna intervjuvanca sta Dean Jelačin, urednik in voditelj oddaje Med Valovi ter Tim Kuck, lastnik in izvršni podpredsednik ter generalni direktor Regal Marine Industries.

Če še izbirate, kam med prvomajskimi prazniki, vam prek rubrike reportaže priporočamo skok v bližnji Rovinj, eksotično Raiateo in bližnjo Bora Bora ali pa dopust v posebnih hotelih na in ob vodi. V mrežo rubrike na temo ribolov se je tokrat ujela strelka, povsod ob jadranski obali prisotna riba, nenormalno požrešna, popadljiva, agresivna in brezkompromisna.

Na športnih straneh pišemo o drugačni trofeji – tisti z imenom princese Sofije, pokal na regati v Majorki sta se trudili osvojiti Tina in Veronika. V nasvetih se tokrat sprašujemo o učinku vrtenja ladijskega vijaka – ali gre za pomoč ali težavo pri plovbi? Sicer pa se te prijetne (med)praznične dni čim manj ukvarjajte z vprašanji, odpočijte se, tudi z Val navtiko v roki, in zadovoljivi odgovori – takšni in drugačni, se bodo utrnili sami od sebe.

Lepo pomlad!

Ekipa Val navtika