Izšel je julijski Val!

Izšel je julijski Val!

Dodobra smo že zapluli v poletje, dopustniški dnevi so na vrhuncu in v tem obdobju je izšla dvojna, julij/avgustovska številka Val navtike. Predmet našega tokratnega testiranja je Bali 4.1 loft. Poleg katamarana, ki osvaja Jadransko morje, je tu še novi zastavonoša ladjedelnice Sasga – menorquin 68 FB, pa odprti čolnič, ki ga lahko enostavno prevažamo na prikolici – Calipso 21 open. Ljubiteljem gumenjakov je namenjena »črna mamba« – Grand Golden Line 850.
Med navtičnimi novinarji velja Finnboat Floating Show ali predstavitev finske navtične industrije za eno od najbolje, če ne že najbolje organiziranih tovrstnih predstavitev in testov plovil nasploh. Tudi letos, ko so praznovali okrogli, 25. jubilej je bilo tako, kar je moč razbrati iz prispevka v tokratni poletni številki Vala. Andraž Mihelin in Kristian Hajnšek sta tokratna osrednja intervjuvanca, beseda pa je seveda tekla predvsem o prevzemu podjetja Seascape d.o.o. s strani skupine Beneteau in načrtih za prihodnost. Na letošnji Internautici je bilo premierno predstavljeno novo plovilo slovenske ladjedelnice SVP Yachts, imenovano NEO, več o njem je iz prve roke povedal Vladimir Zinchenko.

Temperature resda niso visoke, tistim, ki je vendarle v teh dneh (pre)vroče, se lahko ohladijo ob pogledu na čudovite fotografije v naši rubriki reportaže – tiste, ki se nanašajo na ekspedicijo na arktični Svalbard. Z navtično popotnico Jasno Tuto se bomo tudi tokrat preselili v toplejše kraje, na Tongo in Fidži. V rubriki nasveti vam podajamo nasvete, kako na plovilih očistiti rezervoarje.
Še marsikaj zanimivega se bo našlo v 231. številki naše revije, ne dvomimo, da je ne boste brali na vašem najljubšem kraju, o katerem ste sanjali preteklo leto. Do septembra, ko se spet beremo, plujte mirno! Če vam zmanjka navtičnega branja, naj vas spomnimo, da na prodajnih policah lahko najdete našo posebno, eksluzivno edicijo, Val navtiko Exclusive.

Nepozabno poletje!

Uredništvo Val navtike