Izšel je decembrski Val!

Izšel je decembrski Val!

Val 225

December-januarska revija Val navtike je luč sveta ugledala sredi predprazničnega hitenja, njeno branje pa vam lahko predstavlja več kot primeren oddih med zadnjimi opravki, ki jih zahteva zaključek leta 2017 …
Če še nimate izbranega darila za svoje najbližje, tudi tokrat prilagamo nekaj idej, ki lahko, če jih boste realizirali in položili pod smrečico, prikličejo nasmeh na obraz vsakemu navtičnemu navdušencu. Velik nasmeh na obrazu ima tudi naša tokratna intervjuvanka, Dee Caffari, prva ženska, ki je svet obplula sama, neprekinjeno, proti zahodu.

V uredništvu smo bili sejemsko dejavni tudi ob koncu leta – obiskali smo 30. ponovitev METSa v Amsterdamu ter Boat&Fun v Berlinu. Kar se slednjega tiče, je bil naš urednik tudi tokrat del 17. članske žirije BoB, ki je na navtični razstavi izbrala in podelila priznanja najboljšim plovilom. Več o njih in vseh novosti iz omenjenih razstav pa v prazničnem Valu. Rubriko testiranih plovil tokrat polni francoska lepotica jeanneau 51; pa norveški kralj morja, marex 375; ter flyer 8.8., ki prihaja iz francoske ladjedelnice Beneteau. Ljubitelji napihljivih čolnov se bodo razveselili testa Brigovega modela Grand 580 iz serije Golden Line.

O prijetnih, pa tudi neprijetnih dogodivščinah s popotovanja po svetovnih morjih in nepredvidenem medsebojnem srečanju, tokrat poročata Valova morska volkova Sašo Kavs in Jasna Tuta. V rubriki zanimivosti si lahko več preberete o luksuzni mojstrovini preteklega časa, o Queen Mary; v rubriki dogodki pa o slavnostni prireditvi, ki je bila posvečena pomembnemu akterju naše pretekle pomorske zgodovine, poročniku bojne ladje Sergeju Mašeri. Športne strani se nanašajo predvsem na dva velika dogodka: končano sezono RC44, kjer so slavili Slovenci ter 35. Pokal Amerike.

Še marsikaj drugega bo natrosila dvojna številka, branje bo moralo zadoščati za dva meseca, ko zopet izidemo, sicer pa ne pozabite, da vas na policah čaka tudi naša posebna revija, Val navtika Exclusive.

Za navtično branje je torej poskrbljeno, naj vam zaželimo le še čarobne praznike in miren vstop v leto 2018!

Ekipa Val navtike