Izolana februarja odprta vsak vikend

Izolana februarja odprta vsak vikend

 Izolana – hiša morja ponovno odpira svoja vrata; v mesecu februarju bo odprta vsak vikend. Na slovenski kulturni praznik bo vstop v muzej brezplačen, organizirano bo tudi brezplačno vodenje. 

V februarju bo izolski muzej Izolana – hiša morja odprt vsak vikend, od petka do nedelje, med 14. in 18. uro. V času zimskih počitnic (v obdobju med 18.2. in 1.3.) bo muzej dodatno odprt še ob ponedeljkih in sredah, ob istih urah (med 14. in 18. uro).

Z novim letom se za vstop v muzej zaračunava vstopnina: ta znaša 3 ure za odrasle in 2 eur za otroke (od 7 do 18 let) in upokojence ter študente. Za mlajše od 7 let je vstop v muzej brezplačen, popust imajo tudi skupine.

V petek, 8. februarja, na slovenski kulturni praznik, bo vstop v muzej brezplačen, organizirano pa bo tudi brezplačno vodenje po muzeju.

V letošnjem letu na Turističnem združenju Izola (TZ Izola) načrtujejo tudi nadgradnjo samega obiska muzeja; pripravljajo namreč posebno doživetje za otroke, ki ga bodo predvidoma izvajali v času glavne turistične sezone.

Objavljen poziv za prodajo pridelkov na domači tržnici Ruba sz moje njive

TZ Izola bo tudi letos organiziralo sezonsko tržnico, ki deluje v okviru programa Kilometer nič. Ruba sz moje njive se izvaja že od leta 2012, ko so bile na pobudo nekaterih lokalnih kmetov in v sodelovanju s podjetjem KZ Agraria Koper postavljene prve stojnice. Ker se prepoznavnost in obiskanost tržnice vsako leto veča in je ta priljubljena tako med občani kot turisti, želijo tudi letos ponuditi možnost prodaje viškov pridelkov zainteresiranim lokalnim pridelovalcem.

Poziv je objavljen na spletni strani www.visitizola.com, lokalni pridelovalci pa imajo čas za prijavo do 19. februarja 2019.