Izola: Motorne barke nad 12 metrov

Izola: Motorne barke nad 12 metrov

Val 133

Izola Boat Show 2008

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Mitko Ivanovski

Sedma Izola je ponudila obilico novih plovil, ki so bila prvič predstavljena svetovni in slovenski javnosti. Med njimi izstopajo alaska 53, trawlerja selene 50 in defever 52, queens 45, rizzardi 55, alena 58 in dedrait 38. Sejem je bil boljše organiziran kot lani in z morebitno širitvijo razstavnih površin ima svetlo prihodnost.

September je vedno mesec obujanja poletnih spominov in mesec, ko se mnogi odločajo o nakupu plovila. Ali so bili med poletjem na najetem plovilu ali so povprašali lastnike o plovilih, ki jih želijo kupiti – vsekakor je to najboljši mesec za odločitev o nakupu plovil za naslednjo sezono. In prav v septembru je tudi največ navtičnih sejmov v Evropi. Izola 2008 je letos ponudila na ogled več plovil kot običajno in še to so bila plovila nad 12 metrov dolžine in mnoga med njimi tudi prvič na jadranskih obalah. Po številu prvič pokazanih plovil je morda Izola celo preskočila večnega tekmeca iz Portoroža.

Splošen vtis letošnjega sejma v Izoli je dejstvo, da so zastopniki pokazali zavidljivo število novincev, med njimi tudi nekaj svetovnih novosti. Po številu prvič pokazanih plovil so prehiteli bližnjega tekmeca in pravzaprav je škoda, da infrastruktura ne dovoljuje razširitev zmogljivosti. Samo en na novo postavljen ponton je izboljšal možnost ogleda razstavljenih plovil in to je še en dokaz, da z drugačno in boljšo postavitvijo plovil tudi sejem pridobiva na učinkovitosti in priljubljenosti. Pričakujemo, da se bo prihodnje leto ta trend nadaljeval.