Invictus 240 cx

Invictus 240 cx

Val 232
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjeve, arhiv Cantiere Aschenez

Italijanska ladjedelnica Cantieri Aschenez je s pomočjo oblikovalca Cristiana Grande ustvarila nov koncept lepih in funkcionalnih čolnov ter ponudila trgu nekaj drugačnega. Plovila z juga Italije so prinesla svež veter, pred enim letom pa je na navtični razstavi v Cannesu svojo premiero doživel invictus 240 cx. Za ljubitelje sonca, morja in vikend potepanj je ta čoln pravi balzam za dušo. V številnih podrobnostih se skriva uspeh ladjedelnice, ki ne prepušča ničesar naključju, zato je le v štirih letih svojega delovanja osvojila srca mnogih navdušencev hitrih in lepih dnevnih čolnov.

Cantieri Aschenez

Naj le na kratko osvežimo, kako se je rodila nova zvezda premium plovil. Ladjedelnica Aschenez je pred predstavitvijo lastne blagovne znamke sodelovala s priznanimi proizvajalci plovil, kot so Sessa Marine, San Lorenzo in Sacs. Za njih so izdelovali bodisi trupe bodisi le dele plovil. V navtiki so tako že vrsto let, a so v času po krizi ugotovili, da bi lahko nastopili na trgu tudi samostojno, z lastno blagovno znamko. Tako se je rodil invictus, nepremagljiv dnevni čoln. Izbira navtičnega arhitekta Christiana Grande, ki so ga poznali preko drugih projektov, je prinesla svež veter in nekoliko drugačen pristop pri snovanju plovil.

Christian Grande je svoji mladosti navkljub v svetu superjaht in večjih motornih plovil dobro poznan. Del svojega širokega znanja uspešno prenaša tudi na manjša plovila. Redni bralci Vala se boste spomnili testa invictus 280 GT, ki se že na prvi pogled razlikuje od ostalih plovil z nazaj zašiljeno zgornjo polovica premca. Trup z globokim V-jem prehaja v široko in nizko krmo, kar povzroči pravo mešanico športnosti in elegance. Invictusovo ponudbo sestavljajo tri linije: GT, TT, ki pomeni pomožno plovilo za večje jahte, in FX s klasičnim premcem in zunajkrmnimi motorji.

Na plovbi

Invictus 240 cx je bil opremljen z Yamaha F 225 motorjem, kar je obljubljalo precej dinamično vožnjo tega sedem in pol metrov dolgega čolna. Morje je bilo mirno, zato smo s polnim pritiskom na plin v 5 sekundah prekoračili trupno hitrost in že glisirali. Minimalna hitrost glisiranja je bila 13 vozlov, medtem ko se je udobna potovalna plovba vrtela med 23 in 35 vozli. Odvisno od tega, koliko se nam mudi, a možno je pluti vse tja do 44 vozlov hitro, ko smo izmerili najvišjo hitrost. Plovba je bila mehka in prijetna, tudi ob premagovanju lastnih valov ni bilo zaznati vibracij in čričkanja trupa. Ob zavojih se je začutil športni trup in nagib brez oddrsavanja in kavitacije propelerja. Ni kaj, ni bilo pripomb, čas, ki smo ga imeli na voljo za test, pa se je tudi že iztekel, tako je preostala le še plovba nazaj v marino. Nazadnje smo le pristali še pri ceni, ki se začne pri  67.000 evrov brez DDV…

Več si lahko preberete v št. 232 revije Val navtika