Intervju – Tucker West

Intervju – Tucker West

Val 263
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Vodilni mož ladjedelnice, v kateri se gradijo motorna plovila blagovne znamke Kadey-Krogen in Summit Motor Yachts, je v navtični industriji že 25 let. Tucker West je bil v prodaji plovil ladjedelnice Kadey-Krogen že sedem let, ko so mu aprila 2021 ponudili mesto predsednika in izvršnega direktorja družbe. Blagovno znamko živi in diha z vrednotami in lastnostmi plovil Kadey-Krogen in od nedavnega še Summit Motor Yachts.

Intervju prevedel in zapisal: Julijan Višnjevec

V Evropi in jadranski regiji so motorna plovila podjetja, ki ga vodite, precej redka in nepoznana. Kako se je začela zgodba o plovilih Kadey-Krogen?

TW: Ustanovitelja podjetja Art Kadey in Jim Krogen sta že davnega leta 1976 ugotovila, da je na trgu zelo malo motornih plovil, ki bi omogočala plovbo daleč od obale in obenem ponujala dovolj udobja. Tako sta se odločila in zasnovala ter zgradila 42-čeveljski trup, ki bi zadovoljil te lastnosti. Za podvodni del sta se oprla na zmogljiva komercialna plovila, medtem ko so se notranjosti posvetili z udobjem in lepo oblikovanim pohištvom ter prijetnim bivanjem za daljše časovno obdobje. Pri domačih ladjedelnicah za njun projekt ni bilo veliko posluha, zato sta se odločili za gradnjo v Tajvanu, kjer je še danes…

Več si lahko preberete v reviji Val navtika, izdaja marec-april.