Intervju Tim Kuck – Regal Boats

Intervju Tim Kuck – Regal Boats

Val 238
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

»Od Boga izbrani, da izdelujejo najboljše motorne čolne.« Trditev, ki jo lahko pogosto slišite iz ust druge generacije družine Kuck. Preden vajeti prevzame tretja generacija Kuckov, smo na Floridi opravili izjemno zanimiv intervju z lastnikom in izvršnim podpredsednikom ter generalnim direktorjem Regal Marine Industries, Timom Kuckom. Blagovna znamka plovil Regal je prepoznavna po vsem svetu, letos pa obeležuje še okroglo 50. obletnico obstoja. Regal Marine Industries sta leta 1969 ustanovila Paul in Carol Kuck. Sanje zakoncev Kuck so temeljile na visokih standardih kakovosti plovil, inovacijah in poštenosti do vseh deležnikov. Otroci Duane, Tim in Pam so že od malih nog pomagali v družinskem podjetju in natančno sledili filozofiji družbe, ki danes skoraj polovico plovil v velikosti od 19 do 53 čevljev proda izven meja Združenih držav Amerike.

Besedilo in foto: Julijan Višnjevec

Ste druga generacija družine Kuck, ustanoviteljice podjetja Regal Marine Industries. Kaj je vaša naloga, seveda poleg dejstva, da ste družabnik in imate veliko odgovornosti do zaposlenih, pa tudi do kupcev?

TK: Moj naziv je, seveda poleg lastništva, kot ste omenili, izvršni podpredsednik in generalni direktor družbe Regal Marine Industries, moja naloga v podjetju pa je skrb za operativno in nemoteno delovanje družbe ter predvsem izdelava plovil.

Glede na strukturo vaše družbe, kjer je praktično vključena celotna družina, je sploh mogoče ločiti službeno plat od privatnega življenja?

TK: Težko je ločiti privatni del življenja od poslovnega, ker se vse tako prepleteno. V družinskem podjetju sem začel delati, ko mi je bilo le 13 let, torej leta 1971. Takrat sem poprijel za vsako delo, s tem pa pridobil veliko znanja, ki mi je pozneje koristilo. Naš oče je bil podpredsednik prodaje in marketinga v podjetju za izdelavo jekla v Wisconsinu in z navtiko ni imel nobenih izkušenj. Glede na razmere in menjavo lastništva ter nekatere druge spremembe v poslovanju v družbi, v kateri je bil takrat zaposlen, se je odločil, da bo odšel na svoje. Ker sta se z mamo v jeseni življenja želela preseliti na Florido, sta poiskala tudi posel, primeren temu področju. Glede na razvoj navtike je bilo pričakovati, da bo ta panoga, ki je bila takrat še v razvoju, v prihodnjih letih močno zrasla. Tako smo se s starši preselili na Florido in začeli povsem nov posel…

Kako se je razvil posel na Floridi si lahko preberete v aprilski reviji Val navtika 238.