Intervju Sandi Fon

Intervju Sandi Fon

Val 247
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Val navtika in Gilles Martin Roget

Sleherni kupec plovila se prej ali slej vpraša, kdo pravzaprav stoji za prodajalcem plovil z nasmeškom in dobronamernimi nasveti. Kje je ladjedelnica in kaj tam počnejo? Kaj se bo zgodilo, če bo po nakupu potreboval rezervne dele ali kakšno drugo storitev? Zato smo se odločili razkriti, kaj pomeni nakup plovila in kakšna je vloga zastopnika ali prodajalca oziroma angleško »dilerja«. Sandi Fon seveda ni novinec v navtičnih krogih, poleg izkušenj organizacije dogodkov, prodaje plovil in še česa, ga z morjem povezuje precej zanimiva jadralska izkušnja organiziranega prečenja Atlantika in popravilo oziroma izdelava nadomestnega krmila sredi oceana. JP Storitve s Sandijem na čelu zastopa prodajo jadrnic ene največjih in najbolj uglednih svetovnih ladjedelnic.

Nakup jadrnice Jeanneau obenem prinaša članstvo v veliki svetovni Jeanneaujevi družini. Kaj to dejansko pomeni za kupca?

SF: To predvsem pomeni, da se je kupec odločil za produkt priznane in renomirane ladjedelnice, ki je v lanskem letu praznovala 60-letnico, kar daje kupcu varnost, da za produktom stoji razvoj, kakovost, renome in nenazadnje kapital. To mu zagotavlja, da je kupil plovilo blagovne znamke, ki je v najvišjem svetovnem razredu serijskih bark.

Z nakupom jadrnice Jeanneau in uresničitvijo sanj posameznika se pravzaprav zgodba začne. Kako si lahko kupci oblikujejo svojo jadrnico po lastnih željah?

SF: Kupcu predvsem med izborom in pred nakupom skušamo pomagati in svetovati, da s skupnimi močmi najdemo najprimernejše plovilo, ki bo ustrezalo njegovim potrebam, pričakovanju in nenazadnje znanju. Ko s kupcem ujamemo ta moment, se začne izbira tehnične opreme in materialov ter dodatne opreme. V ta namen imamo izdelano orodje, tako imenovani boat konfigurator, da kupcu omogočimo najlažje oblikovanje jadrnice in izbiro opreme ter opcij…

Celoten intervju si lahko preberete v marčevski izdaji revije Val navtika 247.