Intervju – Peter Malalan

Intervju – Peter Malalan

Val215

V letošnjem letu je Draguljarna Malalan zabeležila veliko poslovnih dogodkov in razširila dejavnost, oplemenitila izbiro ter obnovila servisni del za popravilo in vzdrževanja mehanskih ur. Urarska delavnica je v draguljarni Malalan pooblaščeni serviser za ure znamk najvišjega kakovostnega razreda. Za brezhibno delovanje osnovnih in najzahtevnejših mehanizmov opravljajo različne vrste servisov.
Novembrska otvoritev poslovne enote Draguljarne Malalan v Zagrebu pomeni območno širitev in plemeniti ponudbo v hrvaškem glavnem mestu. Izbor kakovostnih ur in pester nabor nakita predstavljajo za družino nov poslovni mejnik ter izziv v prihodnje.
Ikona urarstva, blagovna znamka Panerai, je dobila svoj novi dom v Draguljarni Malalan in bo tako po nekajletni prekinitvi spet na razpolago vsem kupcem v Ljubljani.
Razširitev prostorov je pričakovano nadaljevanje poslovanja na lokaciji v Ljubljani, tu je trenutno na ogled razstava o legendarni uri Rolex Daytona. Sledili bodo še drugi dogodki in predstavitve. O vseh novostih in sprehodu skozi pestro poslovno leto smo se pogovarjali z gospodom Petrom Malalanom.

Kako je prišlo do sodelovanja s podjetjem Panerai?

PM: S podjetjem Panerai smo se že tri, štiri leta dogovarjali o njihovem ponovnem vstopu na slovenski trg, nekoč jih je že zastopal Tomislav Loboda. Iskali so nekoga, ki bi imel v svoji ponudbi močne blagovne znamke.

Imate tudi servis za Panerai?
PM: V tem trenutku še nimamo dokončnega servisa; računali smo, da ga bomo imeli hitreje, se pa dogovarjamo, tako da bo tudi ta storitev zagotovljena v kratkem.

Zagotavlja vaš servis storitev servisiranja za blagovne znamke, ki jih imate v svoji ponudbi?
PM: Ja, praktično zagotavljamo servis za vse blagovne znamke, ki jih imamo v svoji ponudbi, pa tudi za take, ki niso del naše prodaje.

Stranki ob nakupu ur verjetno tudi svetujete glede tako imenovanih »vzdrževalnih del«, ki naj bi jih redno opravljali imetniki ur.
PM: Vsi stroji imajo maziva, premične dele in to je treba vzdrževati. Tudi pri superjahtah je treba menjati olje in na plovilih spomladi opraviti določena vzdrževalna dela. Enako je pri urah. Še posebej v primerih, ko nam nekaj časa ura stoji. Nato sicer lahko dela, a nima prave modifikacije.

So v Sloveniji imetniki ur dovolj osveščeni glede tega?
PM: Da, ljudje na svoje ure tudi pri nas zelo pazijo.

Če se zdaj premakneva v Zagreb oziroma k odprtju draguljarne Malalan v tem mestu in spregovoriva o novih trgih družine Malalan …
PM: V družini Malalan imamo neko prehodno obdobje, vsi trije otroci so aktivno vezani na ta posel, vsak na svojem področju. Naša želja je bila, da nekaj dodamo, da gremo naprej, zato smo se odločili za odprtje te prodajalne v Zagrebu. Upamo, da je bila to dobra odločitev. Pozicionirati nova tržišča, novo okolje je vedno zelo rizično, je pa seveda tudi nova priložnost, če gledamo dimenzije samega mesta. Smatramo, da je potencialno zanimivo tržišče, ki je tudi relativno zelo blizu.

Kako je prišlo do smernic za to odločitev – da je to Zagreb?
PM: Tako specifični smo, da se nam ni zdelo smiselno odpirati neke podružnice po Sloveniji, ker imamo že sedaj stranke s cele Slovenije. K nam prihajajo tudi kupci iz Italije, Avstrije, tako da imamo ta trg kar dobro pokrit.

Kakšen je »repertoar« v Zagrebu? Imate vse, kar ponujate v Ljubljani?PM: Ponudba v Zagrebu je trenutno v začetni fazi, upam pa, da se bo v naslednjih letih razvijala. Na žalost nismo mogli začeti z vsemi imeni, ker so nekatera že prisotna na tem delu. V segmentu ur smo tako startali z Breitlingom in Bvlgarijem, soglasje imamo še za Chanel. Pri samem nakitu smo se lahko bolj pozicionirali, ker je bilo praktično do sedaj v tem mestu prisotnih zelo malo zvenečih znamk nakita. Zato smo se bolj osredotočili na ta del, na nakit. Ker želimo razvijati tudi svojo blagovno znamko, je en del ponudbe posvečen nakitu Malalan. Ta se bo sicer še vedno izdeloval samo v Ljubljani. Zlatarska delavnica bo tako samo v prenovljeni urarski delavnici v Ljubljani, v Zagrebu pa bo neka manjša enota urarske delavnice. …

Več si lahko preberete v 215. št. revije Val navtika.