Intervju: mag. Sebastjan Selan

Intervju: mag. Sebastjan Selan

Val 240
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Za vami je prva navtična razstava Nautica Marina Portorož. Kako ste v Marini Portorož zadovoljni z obiskom in potekom dogodkov?

SS: V Marini Portorož smo zelo zadovoljni s potekom našega prvega samostojnega navtičnega sejma – Nautica 2019. Zadovoljni smo s številom razstavljavcev, saj smo jih imeli kar za 15 odstotkov več kot lansko leto. Tudi s prihodki smo zadovoljni, ker so višji, kar je seveda logična posledica rasti razstavljavcev. Malo manj pa smo zadovoljni s številom obiskovalcev. Obisk je bil v primerjavi z lanskim letom boljši prve tri dni, samo zadnji dan, v nedeljo, pa je bil zaradi slabega vremena 10 % slabši.

Prijetno smo presenečeni nad pozitivnim odzivom razstavljavcev in obiskovalcev, ki so prepoznali naš celoletni trud ter drugačno organizacijo samega sejma, ob sejemskih in posejemskih dogodkov ter nam to tudi povedali. Ob tej priložnosti se vsem še enkrat lepo zahvaljujem.

Ali so obsejemske dejavnosti prinesle pričakovani obisk?

SS: Ne, moramo priznati, da obisk obsejemskih dejavnosti ni bil povsem po pričakovanjih, so pa te vsebine popestrile vsakodnevna dogajanja že od 10. ure naprej, pa vse do zgodnjih jutranjih ur. Koncerti in druge prireditve so bile na izbiro tistim, ki so želeli še nekaj več zabave in drugega dogajanja in so ponujeno dogajanje tudi z veseljem izkoristili. Zelo lepo obiskan je bil predvsem četrtkov večer razstavljavcev ter glasbeni festival – Marina music fest. Prav za ta glasbeni festival smo dobili tudi največ pohval. Obiskovalci pa so bili zadovoljni tudi z ostalimi nastopajočimi. Število različnih dogodkov je bilo veliko, zato je vsak lahko izbral nekaj zase…

Nadaljevanje intervjuja si lahko preberete v junijski izdaji revije Val navtika.