Intervju – Jurij Korenc

Intervju – Jurij Korenc

Val 263
AVTOR uredništvo Val navtika
FOTO arhiv Val navtika

Spomladanska navtična razstava v Portorožu

Kaj lahko od Internautice pričakujemo v letošnjem letu, ki bi ga lahko poimenovali tudi pokoronsko leto in verjamemo, da je najhuje mimo?

JK: Ti dve leti sta minili relativno hitro in za seboj pustili določene posledice, kot je denimo obdobje obvladovanja komunikacij iz naslonjača. Po naših izkušnjah si ljudje ponovno želijo pristne izkušnje doživetja navtičnega utripa v živo, druženja, stika z morjem in s plovili. Ljudje, ki radi živimo z morjem in ob njem, vemo, da po nevihti vedno posije sonce. Verjamem, da smo sedaj v tem trenutku.

Kako ocenjujete čas, ko ste želeli prireditev preseliti v Trst, sedaj pa bomo Internautico ponovno videli v Portorožu, v Marini Portorož?

JK: Po nekem obdobju, ko se ni dalo več naprej in nismo več videli smisla v sodelovanju z Marino Portorož, se je pojavilo optimistično vabilo za organizacijo Internautice v Trstu, seveda po tem, ko so nas vse slovenske obalne občine iz takšnih ali drugačnih razlogov »prijazno« zavrnile. Do projekta v Trstu bi nedvomno prišlo, če se pred dvema letoma ne bi začela tako imenovana kriza pandemičnih posledic in omejitvenih ukrepov. Sedaj očitno prihaja novo obdobje. Čeprav gre za isto lokacijo kot v preteklosti, je to zdaj z novimi lastniki postala drugačna marina, z novo energijo in drugačnimi pogledi ter cilji. Torej verjamem, da bo letošnja Internautica tudi z novo vizijo Marine Portorož ponovno navtični dogodek, ki ga ne sme zamuditi noben navtični navdušenec…

Več si lahko preberete v reviji Val navtika, izdaja marec-april.