Intervju – Jurij Korenc

Intervju – Jurij Korenc

AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO osebni arhiv, Internautica

Če smo še lani omenjali gospodarsko krizo, je letos ne bomo več; tudi v Sloveniji je ta namreč nedvomno mimo. Navtična industrija beleži rast v prodaji plovil že vrsto let. Kaj si lahko obetamo za 23. ponovitev Internautice – morda številke, podobne tistim iz najboljših let pred krizo?

JK: Ne samo, da so splošni gospodarski rezultati vzpodbudni, navtična industrija je uspešno zaključila še eno obdobje prestrukturiranja, razvoj gre uspešno naprej, tehnološke inovacije izboljšujejo lastnosti plovil, ki postajajo vse bolj prijazna uporabnikom in okolju. Vse to vključno s posodobitvijo proizvodnih ciklov vzpodbudno vpliva na uporabnika, ki se odloča o nakupu ali najemu plovila. Posredno se našteti učinki odražajo tudi preko zanimanja za navtične sejme in razstave, ki so se prav tako prilagodili in ponujajo tako razstavljavcem kot obiskovalcem vse bolj celovit in organiziran pregled nad novostmi, hkrati pa predstavljajo izjemno priložnost za direktno prodajo in neposredno tržno komuniciranje.

Lahko rečem, da so letošnji rezultati zanimanja za Internautico več kot vzpodbudni. Kot vse kaže, bomo imeli daleč največ razstavljavcev in plovil v zadnjih desetih letih, tako da bo obisk Internautice 2018 vsekakor nepozabno doživetje….

Več si lahko preberete v 227 št. revije Val navtika