Intervju – Jurij Korenc

Intervju – Jurij Korenc

Val217
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Navtična razstava Internautica bo letos doživela svojo 22. ponovitev, kar je glede na pretekla leta že samo po sebi uspeh. Kako potekajo priprave in kakšno je zanimanje razstavljavcev za predstavitev lastnih proizvodov na navtični razstavi?

Internautica pravzaprav nikoli ne doživlja ponovitev; trudimo se, da je vsako leto ta prireditev nekaj novega in drugačnega, seveda pa ostaja v okviru programske sheme, ki smo jo izoblikovali skozi leta delovanja. Veseli me, da lahko letos ponovno ugotavljam povečan interes za sodelovanje med razstavljavci. V januarju in februarju beležimo veliko zanimanje novih razstavljavcev iz sosednjih dežel, tako da očitno drži trditev o okrevanju navtične industrije.

V tujini o krizi ne govorijo že vsaj dve leti, pri nas so se končno pozitivni učinki pokazali tudi na navtičnem področju, kjer je oživela prodaja oziroma na splošno zanimanje za navtiko. To pomeni, da bomo videli Internautico tako, kot je bila pred kriznimi časi?
Takšnih časov, kot smo jim bili priče pred približno desetimi leti, verjetno ne bo nikoli več – to je dejstvo, seveda pa to ne sme biti razlog za malodušje. V zadnjih letih smo se že kar navadili živeti v različnih krizah, ki pa so bile prisotne tudi prej, le da komunikacijska oziroma informacijska osveščenost takrat morda ni bila tako visoka. Danes imamo v vsakem trenutku možnost za izmenjavo ali pridobivanje informacij o vsakovrstnih dogodkih in temu primerne so tudi družbene reakcije. Nedvomno pa drži dejstvo, da ima marsikdo počasi dovolj čakanja na »pravi trenutek«, ko krize ne bo več, in želi pač živeti svoje življenje tudi na nekrizni način – če nič drugega, želi tako preživeti vsaj svoj prosti čas. To je vsekakor eden od dejavnikov, ki v zadnjih letih vplivajo na počasno obujanje navtičnega trga, kljub vsemu pa so »zlati časi« še zelo daleč …

Več si lahko preberete v 217. št. revije Val navtika.