Intervju – John Peterson, direktor navtične divizije v Elanu

Intervju – John Peterson, direktor navtične divizije v Elanu

Val218
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Pri Elanovi navtični diviziji je menjava direktorjev v zadnjih letih kar stalnica. Tokrat je menjavi prvega moža begunjske ladjedelnice botrovala menjava lastništva celotnega podjetja. Že videni scenarij pa prinaša odločitve, ki vplivajo na proizvode in poslovodenje naše največje in najstarejše ladjedelnice v državi.
Novega direktorja navtične divizije pri Elanu smo za nekaj izjav povprašali kar na sejmu Boot v Düsseldorfu, kjer so intenzivno potekali pogovori z nekaterimi novimi distributerji. John T. Peterson je krmilo navtične divizije Elana prevzel lani v jeseni, leto po tem, ko je ameriški sklad kupil podjetje Elan in postavil svoje vodstvo.

V kakšnem stanju ste prevzeli navtično divizijo podjetja Elan oziroma v kakšni finančni kondiciji je zdaj?
JP: Podjetje Elan je staro več kot 70 let, znotraj podjetja Elan pa obstaja njen navtični oddelek že 68 let. Lastništvo se je spremenilo novembra leta 2015, novo vodstvo je prišlo aprila 2016, kmalu za tem pa sem prišel tudi sam, natančneje septembra 2016. Finančno stanje v družbi je stabilno, lastniška struktura pa je trenutno delno v rokah podjetij Merrill Lynch International in Wiltan Enterprises Limited, ki je v lasti sklada VR Capital. Kot veste, je družba Elan razdeljena na štiri divizije, ena od teh je navtična, druga je vetrna, tretja je divizija za izdelavo smuči, četrta divizija pa izdeluje športno opremo. Vsaka divizija ima svojo vodstveno strukturo, medtem ko si skupne službe, kot so računovodstvo, IT-službe in upravljanje z viri, delimo.

Katere so bile vaše prednosti in kakšna so pričakovanja novih lastnikov?
JP: Ker je lastništvo razmeroma novo in ker sem tudi sam nov pri Elanu, smo se v začetku predvsem seznanjali z organizacijo in delovanjem družbe. Elan nedvomno gradi zelo kakovostne jadrnice, boljših trenutno ne morete najti tu okoli (smeh). Sam sem 22 let delal za Hunter Marine (op. a.: za največjega izdelovalca jadrnic v ZDA), zato bo naša prednost širitev prodajne mreže. Kot prvi korak smo si zadali vstop na ogromno severnoameriško tržišče, do zdaj smo podpisali že tri nove pogodbe, do konca letošnjega leta pa pričakujemo, da bomo z novimi distributerji pokrili celotno Severno Ameriko. V roku nekaj tednov bomo imeli šest ali sedem novih distributerjev, oni pa imajo še svoje poddistributerje. Veliko dela bomo v prihodnjih mesecih posvetili še okrepitvi blagovne znamke Elan.

Podjetje Elan je imelo v preteklosti že boljše čase, a tudi slabše, kakšen čas je zdaj, kakšen čas prihaja za navtično divizijo?
JP: Sam vam lahko povem, kaj se je zgodilo v kratkem času, ko sem se pridružil Elanu. Elan je sicer majhna, vendar kakovostna butična ladjedelnica. Seveda je pred časom uprava Elana iskala tudi druge poslovne priložnosti in začela se je izdelava delov vetrnic za vetrne elektrarne. Ne smemo pa tudi mimo smuči, ki uživajo v Severni Ameriki velik ugled (morda so celo 2. ali 3. najbolj prodajana blagovna znamka smuči), kar želimo prenesti tudi v navtiko, glede na demografijo pa verjamem, da bomo tudi uspešni. Zato imamo tukaj na navtični razstavi na ogled tudi smuči, da krepimo zavest o močni blagovne znamke Elan.

Kako boste to storili v navtični diviziji?
JP: Kot vidite, imamo novo linijo GT, linijo razkošnih hitrih jadrnic, S-linijo hitrih potovalnih jadrnic in linijo Impression, ki ima tudi svoje kupce.

Več si lahko preberete v 218. št. revije Val navtika.