Intervju: Erwin Bamps – Prestige Yachts

Intervju: Erwin Bamps – Prestige Yachts

Val 252
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Arhiv Prestige Yachts in Julijan Višnjevec

Erwin Bamps ni nov obraz v navtični industriji, je pa konec leta 2018 prevzel pomembno nalogo in vodenje zelo uspešne ter kompleksne blagovne znamke Prestige Yachts. Zakaj kompleksne? Uspeh blagovne znamke Prestige Yachts ni naključen, zato je vodenje nečesa, kar ima v določenem segmentu vodilno vlogo v svetovnem merilu, vse prej kot enostavno. Poleg tega spada Prestige Yachts formalno pod blagovno znamko Jeanneau, slednja pa v Skupino Beneteau. Torej vodi hčerinsko družbo ene od največjih navtičnih skupin na svetu. Ob prevzemu te pomembne funkcije je prevzel naloge, kot je skrb za utrjevanje prisotnosti blagovne znamke Prestige Yachts v Evropi in Severni Ameriki ter vodenje njenega razvoja na Bližnjem vzhodu in v Aziji. Prav na teh trgih si je vedno nasmejani Belgijec v zadnjih letih svojega dela nabral veliko izkušenj. Po prvem valu epidemije in korona času prihajamo v novo realnost, zato smo se z njim pogovarjali o tem, kako so se pri Prestige Yachts lotili novodobnih izzivov.

Kaj ste storili, ko ste ugotovili, da bodo številni organizatorji navtičnih razstav imeli težave z organizacijo dogodkov in boste zelo težko predstavili svoja plovila in novosti širši javnosti?

EB: Že po prvem lockdownu smo zaznali to težavo in se takoj usmerili v organizacijo manjših dogodkov na povabilo; dogodkov v domeni naših prodajnih partnerjev, ki so lahko na ta način povabili svoje potencialne stranke. Vsi namreč vemo, da se plovila, še posebej tako široka paleta kot jo ima Prestige Yachts, ne morejo prodajati preko spleta. Kupec mora videti, otipati, zavohati, to je nakup, ki se dogaja preko številnih emocij…

Več si lahko preberete v novi izdaji revije Val navtika, okt-nov, št. 252.