Intervju Andraž Mihelin in Kristian Hajnšek

Intervju Andraž Mihelin in Kristian Hajnšek

Val 231

Podjetje Seascape d.o.o., ki je nadaljevanje zgodbe Issa d.o.o, praznuje letos deseto obletnico. Pravzaprav je to tudi okrogla obletnica jadrnice seascape 18, prodajnega hita, kateremu so se skozi leta pridružili še seascape 27, pa 24-čeveljska različica in nazadnje je letos luč sveta ugledala še seascape 14, kot češnja na torti ponudbe jadralcem in jadralkam, ki uživajo v hitrem in dinamičnem jadranju.

Pred kratkim ste obrnili nov poslovni list in 60 % lastniškega deleža podjetja Seascape d.o.o. prodali največji navtični skupini, Skupini Beneteau. Kako je sploh prišlo do prodaje?

AM: Da pride do tovrstnega posla, združitve dveh tako različnih entitet, je potreben dolg proces. Vse skupaj se je začelo leta 2017 na navtični razstavi v Düsseldorfu, ob prejemu nagrade za jadrnico leta, s čimer se je proslavila seascape 24. Takrat smo se spoznali z Hervé Gastinelom, generalnim direktorjem Skupine Beneteau, in po prvih kontaktih so se začeli tudi neformalni pogovori. Za nas je bilo presenetljivo, da smo se imeli o čem pogovarjati in da njihovi načrti niso bili tako konservativni, kot bi pričakoval pri tako veliki multinacionalki. Takrat seveda še ni bilo govora o neki združitvi ali kakršnikoli prodaji. Potrebnih je bilo še veliko zelo majhnih korakov, da smo prišli do tega, da smo nekaj podpisali, in napredka, o katerem danes govorimo.

 Je Beneteau prvi pristopil in imel idejo o nakupu ali ste vi ponujali svoje deleže ali morda iskali finančnega partnerja?

KH: Mi dejansko nismo iskali finančnega lastnika, ampak nekoga, ki bi imel podobne cilje za nadaljnji razvoj. Razkrili smo naše prednosti in pregledali njihove ter ugotavljali, ali obstaja podlaga za nadaljnji skupni razvoj produktov.

Ohranjata 40-odstotni lastniški delež, kar pomeni, da boste morali še vedno trdo delati in slediti ciljem oziroma zadani viziji.

AM: Moram popraviti, ne da bova morala, ampak želiva si delati naprej ter razvijati projekte. Nikoli si nisva želela prodati deleže in izstopiti iz družbe. Pri nama je bilo že v začetku jasno, da midva želiva in hočeva biti del te združitve. Pri tem si želiva podjetje z veliko skupnostjo in inovativnim produktom preseliti v eno varno okolje, kot je Skupina Beneteau. Bistvo je združiti dobre strani ene in druge družbe. Tukaj vidimo multiplikatorje v smislu učinka realizacije naših osnovnih idej.

Skupina Beneteau ima kar veliko ladjedelnic ali podjetij. Ali ste vi pod katerim od njihovih podjetij ali spadate v Skupino Beneteau?

AM: Mi smo kot družba na nivoju Skupine, torej Skupina je partner v Seascape d.o.o. Skupina ima namreč širok prodajni asortima, vse od jadrnic, katamaranov, jaht do motornih plovil ter sedaj tudi Seascape. Jasno je, da se vizija podjetij, ne enega ne drugega, ne bo bistveno spreminjala ali podrejala.

Ali lahko razkrijete koliko je bil vreden posel nakupa oziroma prodaja 60-% lastniškega deleža Skupini Beneteau?

Ta številka ni javna.

Kakšne zaveze imate sedaj, ko ste del največje navtične skupine na svetu?

AM: Veliko je sistemskega prilagajanja, predvsem na nivoju administracije, nabave. Vse karte bomo dali na mizo in ugotovili ali so kje možne izboljšave in v kolikor bodo, bomo to storili. Denimo, kar se tiče mojih trenutnih prednostnih nalog, je to prodajna mreža, ko poskušamo najti skupne točke, pa nabava, kjer ima sedaj Kristian kmalu sestanek. Do konca leta načrtujemo, da bo integracija v celoti zaključena…

Več si lahko preberete v št. 231 revije Val navtika