Interboat 650 xelerate

Interboat 650 xelerate

Val 162

Nizozemski stil

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Med našim obiskom dežele plavajočih hiš smo med drugim preizkusili tudi 6,5-metrski čoln, ki nekako združuje vse tipe čolnov, ki jih izdelujejo v ladjedelnici Interboat.

Gre za klasično oblikovan čoln z vgradnim dizelskim motorjem, pri katerem lahko izbiramo moč glede na hitrost plovbe, ki si jo želimo. Razlika med tem in intenderjem je predvsem na krmi, kjer ima intender krmo odprto, model 650 xelerate pa zaprto in polkrožno oblikovano ter dodatno nameščeno krmno stopnico iz tikovine, medtem ko je pri obeh različicah intenderjev krmna stopnica integrirana.

Kot vsi predstavniki te ladjedelnice in velika večina nizozemskih plovil, je tudi ta obrobljen z debelo vrvjo, ki je vpeta na premcu in krmi, za doplačilo pa si lahko omislimo obrobo iz gume, toda res ne vem, zakaj bi doplačevali za gumo, če imamo lepo vrv.

Interboat 650 xelerate v standardni izvedbi stane slabih 42.000 € + DDV, pri tem pa moramo misliti še na nekaj tisočakov za dodatno opremo. Ni malo, toda slog, v katerem bomo pluli od kavice do kavice, nekaj stane.