Inter Mares z novo podružnico v Izoli

Inter Mares z novo podružnico v Izoli

Val215
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

»Portoroški zaliv je naravnost idealen za jadranje,« je nekoč dejal eden izmed najboljših jadralcev vseh časov, Roussel Couts, ko je jadral po zalivu z zelo hitrim bolidom razred RC 44. Le kdo bi lahko oporekal njegovi trditvi? A v Portorožu, natančneje v marini, je veliko več kot le ugodno jadralno območje, tu se nahaja tudi podjetje Inter Mares. Podjetje, ki se ukvarja s čarterjem, je bilo ustanovljeno leta 2012, v njihovi zbirni mapi pa najdemo tudi prodajo plovil in svetovanje na področju navtike.

Čarterski posel dela v zadnjih nekaj letih s polnim zamahom, zato se tudi ponudba prilagaja, čarterska podjetja pa postajajo veliko več kot le vez med lastniki plovil in najemniki. V podjetju Inter Mares iz Portoroža se tega zavedajo in svojim poslovnim partnerjem ter najemnikom plovil nudijo storitev z dodano vrednostjo.

Jadrnice za vsak okus
S floto 23 jadrnic v velikosti 10–15 m nudijo izhodišče za krajše in daljše izlete, učenje jadranja ter najem za skupinske dogodke, kot je team building. Jadrnice, ki so na razpolago v Portorožu, imajo 2–5 kabin, velika večina jadrnic pa je opremljena z ogrevanjem in radarjem. Med ponudbo vsakdo najde kaj zase, tudi zahtevnejši jadralci, ki si želijo hitrejših potovalnih jadrnic. Med blagovnimi znamkami jadrnic za najem tako najdemo svetovne ladjedelnice, kot so Dufour, Bavaria, Elan, Jeanneau in Beneteau. Izbira je pestra in gostje lahko izberejo plovilo glede na svoje potrebe in želje. Vse jadrnice v ponudbi imajo plovno dovoljenje za Hrvaško in Italijo. Gostom, ki odhajajo na Hrvaško, je omogočen še dostop do medmrežja.

Čarterski menedžment
Vse več lastnikov plovil se odloča za poslovno pot: nakup plovila ter dajanje v najem. Dobičkonosen posel čarterja ima svoje prednosti in pasti. Za vsestransko zadovoljstvo je treba najti partnerje, ki skrbijo za plovila s tehničnega ter prodajnega vidika oziroma z vidika najema. V Portorožu pri podjetju Inter Mares dosegajo z novimi plovili 24–28 tednov najema, kar pripisujejo odlični lokaciji (Piranskemu zalivu), storitvam in floti novejšega datuma. Zaradi lokacije se gostje radi vračajo, nemško govoreči pa opravljajo pred sezono in po njej tečaje jadranja ter izpite za voditelja čolna. Bližina Italije (Benetk) in regate, kot je Barkolana, sezono podaljšajo vse do novembra. Sezona se začne z velikonočnimi prazniki, a dela kljub temu ne zmanjka niti čez zimo, saj je treba plovila pripraviti na sezono.

Nova lokacija v Izoli
V decembru je bila odprta nova poslovna enota podjetja Inter Mares v Izoli. S sedežem v Marini Izola in še dvema lokacijama na Hrvaškem v Pulju je tako ponudba plovil za najem še pestrejša. V Izoli je na razpolago že devet plovil, povečini so to potovalne jadrnice, dve pa sta opremljeni z regatnimi jadri in ORC-certifikatom. V ponudbi so tudi napihljivi čolni z dolžino 4–6 m za dnevni najem. Podjetje Inter Mares bo tako v Portorožu pa tudi v Izoli svojim najemnikom ponujalo 24-urno pomoč po telefonu, strokovno pomoč po kopnem ter pomoč z napihljivim čolnom po morju.

Naslov v Izoli
Inter Mares – baza Izola
Tomažičeva 4a
6310 Izola
Kontakt: booking@inter-mares.si
www.inter-mares.si

Poštenost kot prvo načelo poslovanja
Sliši se precej pravljično, a pri podjetju Inter Mares imajo jasno določene cilje. Začetki današnje družbe segajo v leto 2006, ko so začeli s svetovanjem na navtičnem področju, nato pa se je od leta 2012 družba popolnoma posvetila trenutni ponudbi in čarterju. Poslovni partnerji ostajajo, stranke se vračajo – zaradi preprostega razloga: dobro se počutijo. Glavna načela poslovanja Petra in Mile so poštenost do svojih partnerjev in strank ter vse oblike pomoči za doseganje obojestranskega zadovoljstva. Štirim zaposlenim v Portorožu sta se pridružila še dva, zaposlena v novi bazi v Izoli. Ekipa bo delovala usklajeno in optimizirano, čeprav je treba v času sezone ob sobotah najemati še dodatno delovno silo. …

Več si lahko preberete v 215. št. revije Val navtika.