Informacije o rekonstrukcijskih delih in nadgradnji marine ACI Rovinj

Informacije o rekonstrukcijskih delih in nadgradnji marine ACI Rovinj

Val 228

Ena izmed najpomembnejših naložb družbe ACI, ki se je začela leta 2017 in katere večina bo realizirana v letu 2018, se nanaša na popolno obnovo marine ACI v Rovinju, tako na kopenskem kot morskem delu. Projekt v vrednosti 160 milijonov kun na morskem odseku napoveduje razdelitev akvatorija na dva “bazena”, od katerih bo eden v poletni sezoni delno namenjen čarterskim in tranzitnim plovilom. Nova marina bo imela kapaciteto 192 privezov, ti bodo namenjeni sprejemu plovil s povprečno dolžino 17 metrov namesto sedanjih povprečnih 11 metrov. Na letnem privezu bodo sprejemali jahte dolžine do 35 metrov, v tranzitu pa še precej daljša plovila.

Lani aprila so se v rovinjski ACI marini začela tudi rekonstrukcijska dela. Sredi letošnjega februarja so uspešno izvedli podvodna dela na 188 armirano betonskih pilotih, trenutno pa se izvajajo podvodna dela na poglabljanju morskega dna marine ter montaža elementov konstrukcije na obali – glavnega in dodatnega valobrana, dostopnih vrat in obalnega zidu.

V kopenskem delu marine so izvedli zemeljske izkope in pripravo tal za temelje osrednje stavbe nove marine.

Končali so izgradnjo pokritega parkirišča, zaključili armirano betonska dela podpornih sten in stropnih plošč preostalih delov osrednje stavbe. Načrt kopenskega dela predvideva gostinsko-poslovne objekte in vso infrastrukturo, potrebno za delovanje visokokakovostne marine.

Gradnja nove ACI marine Rovinja predstavlja pomemben korak naprej v standardih navtičnega turizma na Hrvaškem. Z dizajnom, tehnološkimi rešitvami, ki se bodo implementirale, in visoko ravnijo kakovosti navtičnih in gostinskih storitev se bo nova luksuzna ACI marina Rovinj z najvišjo stopnjo kategorizacije idealno vklopila v hitro razvijajoče se tukajšnje okolje.

Vzporedna gradnja novega hotela Park in ACI Marine Rovinj bo v končni fazi dosegla harmonijo ekskluzivnih komplementarnih storitev objektov, ki se nahajajo na lepem, privlačnem območju turističnega območja Monte Mulini.

www.aci-marinas.com