Imago 48

Imago 48

Val 140

Veneziano grande

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Pred časom smo predstavili manjšega izmed modelov ladjedelnice Giolomarine. Že nekaj časa pa smo ljubiteljem klasičnih lepotcev dolžni podrobnejšo predstavitev večjega izmed predstavnikov te beneške ladjedelnice, imago 48.

Med izplutjem in pristajanjem s tem lepotcem smo bili deležni veliko poželjivih in zavistnih pogledov sprehajalcev na pomolih, zato lahko zatrdimo, da imago ni le trdno in kakovostno zgrajeno plovilo, ampak precej več. Njegove beneške korenine, pa čeprav niso zelo globoke, saj je ladjedelnica mlada, veliko pripomorejo pri uveljavitvi na mednarodnem trgu. Ladjedelnica Giolomarine in čolni imago so nastali kot odgovor na čolne gardske ladjedelnice Riva, za katero bi lahko trdili, da je edini resni tekmec.

Imago ni za vsakogar. Imago je za navtike, ki radi povezujejo klasiko s sodobnimi pristopi izdelave, vrhunsko tehnologijo in predvsem za navtike s precej globokim žepom. Za imaga 48, kakršnega smo imeli na testu, je treba odšteti 710.000 €, za različico s šibkejšimi motorji pa 660.000 €. Pri tem pa je vsa oprema na jahti, ki smo jo našteli in še veliko, katere nismo našteli, serijska, doplačali bomo le za kovinsko barvo.