Igor Simčič in Martin Schulz – okrepitev podpore projektu Esimit Europa

Igor Simčič in Martin Schulz – okrepitev podpore projektu Esimit Europa

Val online
AVTOR Esimit Europa

27. januar, Berlin – Igor Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa, se je danes v Berlinu srečal z enim najvplivnejših evropskih politikov, predsednikom Evropskega parlamenta Martinom Schulzem, ki jadrnico Esimit Europa 2 z njeno posadko prepoznava kot pomemben simbol evropskega povezovanja in sodelovanja.

Projekt Esimit Europa s svojimi podporniki na izviren način povezuje diplomacijo, gospodarstvo in šport po vsej Evropi. Njegovi začetki segajo v leto 1995, ko se je podjetniku Igorju Simčiču porodila vizionarska zamisel, da bi ustvaril simbol brisanja meja med evropskimi državami prek jadrnice, ki na krovu povezuje ljudi različnih narodnosti. Projekt je dokončno zajadral v povsem evropske vode leta 2002, ko je pod pokroviteljstvom predsednika Evropskega parlamenta dobil pravico uporabe evropskih simbolov ��” od takrat je Esimit Europa edina jadrnica na svetu, ki pluje pod evropsko zastavo. Zaradi neprekinjenega procesa krepitve dialoga med evropskimi narodi je jadrnica leta 2006 prejela tudi uradno pokroviteljstvo Joséja Manuela Barrosa, predsednika Evropske komisije, in tako postala ambasador združene Evrope, pozneje pa je jadrnico uradno podprlo vse več uglednih poslovnežev in diplomatov.

Leta 2010 je z nakupom ene najhitrejših in tehnološko najbolj dovršenih jadrnic na svetu, Esimit Europa 2, prišlo do pomembnega mejnika projekta Esimit Europa. Jadrnica na krovu združuje izjemne jadralce, dobitnike olimpijskih odličij, zmagovalce Pokala Amerike, ki prihajajo iz desetih različnih držav. Od svojega krsta junija 2010 je Esimit Europa 2 na vseh 28 nastopih prva prečkala ciljno črto in ob tem postavila šest rekordov.

Na včerajšnjem srečanju v Berlinu je ustanovitelj projekta Igor Simčič enemu najvplivnejših podpornikov projekta predstavil dosedanje dosežke in načrte za prihodnost. To je novo priznanje projektu Esimit Europa, ki s svojimi številnimi dejavnostmi spodbuja vrednote, kot so sodelovanje, sinergija, odgovornost in solidarnost. Martin Schulz, predsednik Evropskega parlamenta, je po srečanju dejal: »Evropski parlament že več kot desetletje podpira projekt Esimit Europa. Njihovim zmagam smo bili priča ne le na morju, pač pa tudi v diplomatskih in poslovnih dejavnostih projekta. Jadrnica Esimit Europa 2 s svojo mednarodno ekipo uspešno zastopa Evropo na mnogih najpomembnejših jadralskih regatah po svetu. S tem tudi uspešno širi pomembno sporočilo o enotnosti in sodelovanju med evropskimi narodi. Ustanovitelju projekta Esimit Europa, Igorju Simčiču, se zahvaljujem za njegovo navdihujočo idejo, uspešno realizacijo te ideje in njegovo predanost našemu skupnemu poslanstvu.« Igor Simčič, ustanovitelj projekta Esimit Europa, je dodal: »Rad bi se zahvalil Evropskemu parlamentu in njegovemu predsedniku za njihovo nenehno podporo našemu projektu. To ni samo pomembno priznanje za naša dosedanja prizadevanja, temveč nam nalaga odgovornost tudi v prihodnje.«