Igor Simčič in Esimit Europa 2

Igor Simčič in Esimit Europa 2

Val 159

Intervju

AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO arhiv IS

Igor Simčič in projekt Esimit Europa 2 sta že zdavnaj presegla slovenske in evropske meje. Partnersko povezovanje z ruskim velikanom Gazprom je ob nastanku pripeljalo najhitrejšo jadrnico na svetu z vrhunsko posadko in evropsko zastavo na krmi. Temu bi lahko rekli uspešen začetek novega projekta ali končno cilj vizionarja Igorja Simčiča, ki je v zgodnjih devetdesetih letih začel z združevanjem med Novo Gorico in italijansko Gorico.

Ste lastnik najhitrejše in nepremagljive jadrnice na svetu. To je velika čast za Slovenijo, pa tudi velik izziv za vas, da ostanete v samem vrhu tekmovalnega jadranja. Kakšni so vaši načrti v prihodnje?

Koncept projekta Esimit Europa je zastavljen tako, da gleda v prihodnje. Že predhodna jadrnica Esimit Europa 1 je bila z ekipo predimenzionirana, vendar je bila to priprava in temelj, kjer smo preizkušali kompatibilnost posadke in njihovo delovanje kot ena ekipa. To se je pokazalo kot uspešno in projekt je lahko s tem dobil novo, širšo dimenzijo in preko evropskih meja postal vseevropski projekt. Današnja ekipa je, z oblikovano sredino iz predhodne ekipe, že dobro utečena. To je steber ekipe in velika prednost, ker se ljudje med seboj že dobro poznajo.

Kaj torej ostaja izziv v prihodnje?

Če nimamo primernega tekmeca na regati, potem je naš izziv lov na časovni rekord. Želimo si jadrnico pognati nad zmogljivosti, ki so jih dali navtični arhitekti, proizvajalci opreme in izdelovalec. To pomeni, da jadrnico čim bolj optimiziramo in pripravimo z nastavitvami ter upravljamo z vsem razpoložljivim znanjem.

Ali se je letošnji koledar regat kaj spremenil? Boste tudi letos nastopili na tržaški Barkovljanki?

Načrti za letošnje leto so narejeni do dneva natančno. Udeležili se bomo šestih regat, med katere smo dodali še Bernetti Lombardini cup v Trstu. Odločitev za nastop na tej regati, ki se odvija teden dni pred Barkovljanko, na kateri bomo seveda tudi letos nastopili, je bila preprosta, kajti želimo ostati čim več časa v bližini domačega prostora.

Seveda je v letošnjem koledarju nastopov prestižna regata Giraglia Rolex Cup v Saint Tropezu in Rolex Middle Sea Race, ki bo oktobra na Malti. V avgustu bo potekala regata iz Palerma v Monte Carlo in septembra bo na Sardiniji še Maxi Rolex cup, ena od najprestižnejših regat za megajadrnice v Sredozemlju.

Jadrnica Esimit Europa 2 je praktično nepremagljiva. Kakšen je sploh smisel tekmovati, če ni prave konkurence na regatnih poljih?

Če smo lansko leto imeli za največjega tekmeca jadrnico ICAP Leopard, je letos poleg nje zelo tekmovalna še ameriška jadrnica Rambler, z odlično posadko. Stočeveljska jadrnica je narejena za podiranje hitrostnih rekordov. To je zagotovo za nas velik izziv, kajti če to jadrnico premagamo, potem trenutno ni boljših jadrnic na svetu.

Na regati je več dejavnikov, ki pripeljejo do zmage, od funkcioniranja vseh sistemov na jadrnici, elektronike, hidravlike, električnega pogona in posadke, katera ta pogon vzdržuje. In prav tukaj je naš ključ do uspeha in prednost pred tekmeci, kajti na jadrnici imamo pet inženirjev, ki so specialisti vsak na svojem tehničnem področju, istočasno pa so tudi odlični jadralci.

O novi posadki, pridobitvah v ekipo jadralcev Esimit Europe 2 in najhitrejši jadrnici na svetu bomo govorili v prihodnjih številkah Vala. Podrobno bomo predstavili zgodbe novih adutov, ki bodo v letošnji sezoni odigrali ključno vlogo pri vodenju jadrnice. In tako, kot bi zaključil gospod Simčič, »da je temelj odnosa, zaupanje, prijateljstvo, skupni uspehi, kjer je vse možno in kjer se vse obrestuje«. Naj bo to tudi dobra popotnica Esimitu Europa 2 in njegovi posadki in naj jim polna jadra vetra prinesejo zmage ter začrtane cilje v letošnjem letu.