Hyundai santa fe

Hyundai santa fe

Val 234

Santa fe četrtič

Izpostavljen slog prestižnosti je izjemno zgovoren. Ne dopušča dvoma. Hyundai proti globalnim cestam vozi z novim velikim športnim terencem, zasnovanim in oblikovanim v Evropi, in ob tem postavlja merila vsem v prodajno enem najbolj vročih delov avtomobilskega trga.

Zunanjost novega santa fe zaznamuje krepka, široka avtomobilska postava, katere poteze so prepojene s prestižem in eleganco. Ob medosni razdalji 2765 mm meri novinec v dolžino 4770 mm in v širino 1890 mm. Premijski občutek zunanjosti je z izbranimi materiali in oblikovno skladnostjo uspešno prenesen tudi navznoter, kjer izstopa izjemna raven ergonomije. Za vrhunsko potovalno izkušnjo na vseh poteh ponuja novi santa fe za 38 mm več prostora za noge v drugi vrsti. Za 18 mm višjo klop je mogoče s preprostim pritiskom na gumb pomakniti naprej in olajšati dostop do sedežev v tretji vrsti. Prtljažnik je pridobil 40 litrov prostornine. S prostornino 625 litrov in vsestransko prilagodljivostjo je zlahka kos najrazličnejšim izzivom.

Četrta generacija santa fe se ponaša z najsodobnejšimi tehnologijami. Posebej izstopa napredni štirikolesni pogon HTRAC, z učinkovitim razporejanjem navora glede na oprijem koles in hitrost vožnje. Najnovejša tehnologija štirikolesnega pogona temelji na variabilni porazdelitvi navora in zavorne sile med prednjim in zadnjim kolesnim parom, s čimer je vozniku v veliko pomoč v vseh razmerah in načinih vožnje, ne glede na vremenske in druge razmere v prometu. Tako je novi santa fe ne glede na podlago vedno suveren in maksimalno stabilen v zavojih, pri pospeševanju in ob odločnem zaviranju…

Več si lahko preberete v št. 234 revije Val navtika