Hrvaški turizem v razcvetu

Hrvaški turizem v razcvetu

Val220

Kar se tiče turizma, se je leto 2017 na Hrvaškem začelo uspešno. Po podatkih portala eVisitor je Hrvaška v prvih petih mesecih letošnjega leta zabeležila 3 milijone prihodov in 9,3 milijona nočitev, kar je za 14 % več prihodov in 11 % več nočitev kot v enakem lanskem obdobju. Tuji gosti so realizirali kar 2,4 milijona prihodov in 7,7 milijona nočitev. Rast se je kazala tudi v številu domačih nočitev in prihodov v prvih petih mesecih, ki jih je bilo za 12 oziroma 13 % več kot lani.

Gosti iz Slovenije so v prvih petih mesecih realizirali za 15 % več nočitev, v maju pa so realizirali 22 % več nočitev kot v enakem lanskem obdobju.

»Dosedanji rezultati so izjemni, saj smo v prvih petih mesecih dosegli dvomestno rast prihodov in nočitev. Zaradi letošnjega razporeda praznikov pričakujemo odličen junij, kar bo potrdilo doslej najboljšo predsezono. Zelo vesel sem tudi dobrih najav rezervacij za posezono, kar potrjuje, da je Hrvaška vse privlačnejša skozi celo leto in da ne govorimo več o turistični sezoni, temveč o celoletnem turizmu,« je izjavil hrvaški minister Gari Cappelli.

Vir: Ministrstvo turizma Republike Hrvaške