Hrvaška kot vedno polna aktivnosti!

Hrvaška kot vedno polna aktivnosti!

Prejšnji teden je bil za predstavnike turistične skupnosti področja Kumrovec, Desinić in Zagorskih sel ter turistično skupnost Baranje, precej aktiven saj so se v sodelovanju s predstavništvom Hrvaške turistične skupnosti skupaj predstavili na sejmu Natur Alpe Adria v Ljubljani. ”po plavem trnaci”, kot so poimenovali področje Kumrovca, Desinića ter Zagorskih sel so se predstavili v četrtek 1. februarja 2018 z otvoritvenim plesom plesne skupine Veronike Desinićke, nato pa je vse prisotne pozdravil načelnik občine Desinić g. Zvonko Škreblin.

Direktor turistične skupnosti področja Kumrovec, Desinić in Zagorska sela g. Milan Kladnički, je namenil lepe pozdrave ter predstavil vse značilnosti, lepote in aktivnosti, ki jih lahko doživite na tem delu Hrvaške. O vsebini in znamenitosti Muzejev hrvaškega zagorja, pa sta nekaj več povedali ravnateljica Muzejev hrvaškega zagorja ga. Nadica Jagarčec in ga. Tatjana Brlek, vodja muzeja ”Staro selo” v Kumrovcu. Etno zavod ”Zipka” je v času predstavitve izdelovala simbolična darila namenjena vsem obiskovalcem. O dolgoletnem uspešnem mednarodnem sodelovanju dveh osnovnih šol, sta nekaj več povedali ga. Željka Topfer ravnateljica OŠ Josipa Broza ter ga. Mojca Mihelič ravnateljica OŠ Danile Kumar.

V petek, 2. februarja 2018 je potekala predstavitev Turistične skupnosti Baranje, ki nam jo je predstavil njihov direktor g. Matej Perkušić. Poleg Turistične skupnosti Baranja sta predstavnici ga. Andrea Dobsai Sabo in ga. Anasztazia Balint Sabo predstavili Združenje vinarjev in vinogradnikov iz Baranje, g. Vladimir škrobo-Bajo pa nam je predstavil restavracijo Baranjska kuća ter nam v času predstavitve pripravil tudi okusni »čobanac«. Za prijetno vzdušje so s svojim tamburicami poskrbeli Baranjski tamburaši.

 

 

 

 

Največ pozornosti v obeh predstavitvah so namenili naravnim lepotam tega področja, v katerih lahko uživate v vseh pogledih, odvisno od lastnih interesov. Oba področja Hrvaške sta znana po izvrstni eno-kulinariki, s svojo kuhinjo pa kot pravijo pritegnejo tudi najzahtevnejše goste. Da udeleženci niso le poslušali o odličnih vrhunskih vinih in izvrstni domači hrani, so imeli priložnost tudi okušati vina in specialitete, značilne za te kraje.

V restavraciji Maxim pa je potekala še ena predstavitev izven sejma in sicer predstavitvena večerja, na kateri so se predstavile turistične skupnosti otoka Brača ter Zračna luka Brač s poudarkom na novi letalski liniji Ljubljana – Brač. Direkten let, za katerega je predviden čas potovanja 1 ura, bo na voljo od 28.4. do 27.10.2018, dvakrat tedensko in sicer vsako sredo in soboto. Vse prisotne je pozdravila županja mesta Supetra ga. Ivana Marković. Adria Airways je tisti večer srečnemu dobitniku podelila glavno nagrado dve povratni karti Ljubljana – Brač. Po predstavitvi je sledila večerja ob dalmatinski glasbi.
S svojim obiskom so dogodek počastili dolgoletni Brački gosti, nekdanji predsednik Slovenije g. Milan Kučan skupaj z svojo soprogo go. Štefko Kučan ter predsednik uprave Mercator d.d., g. Tomislav Čizmić.