Honda BF 80 in BF 100

Honda BF 80 in BF 100

Val 184
AVTOR Julijan Višnjevec

Honda Marine nas je preko svojega zastopnika v Sloveniji, podjetja As Domžale, povabila na dogodek, ki je potekal v nič manj imenitnem mestu, kot sta bila nova Hondina agregata BF 80 in BF 100, v francoskem Cannesu….

V prihodnjem letu bo Honda Marine praznovala 50. obletnico izdelave zunajkrmnih motorjev. Ustanovitelj Soičiro Honda je bil že daljnega leta 1964 mnenja, da naprave, ki delujejo v vodi, le-te ne smejo onesnaževati. Njegovo vztrajno delo in vodilna tehnologija na področju razvoja štiritaktnih motorjev, tako kot nekoč tudi danes, dosegajo in presegajo določila trenutnih okolijskih standardov in predpisov. Evropski RCD (Recreational Craft Directive) predpisi, ki so med najstrožjimi na svetu, so tako v celoti zadoščeni in preseženi v celotni paleti Hondinih zunajkrmnih motorjev – od najmanjšega, BF 2,3 do najzmogljivejšega, BF 250, vključujoč nova modela BF 80 in BF 100….

…BLAST je enkratna Hondina inteligentna tehnologija, kjer se preko komandnega modula zagotavlja optimalna kontrola vbrizgavanja goriva in čas vžiga med hitrim pospeševanjem oziroma nenadnim dodajanjem plina…

…Območje skromnejše mešanice goriva in zraka prispeva k učinkovitejši porabi goriva, medtem ko plovilo še vedno presega trupno hitrost, vendar funkcija ECOmo prenese delovanje motorja zunaj območja BLAST načina. S kontrolno zeleno lučko na merilniku prikazuje ECOmo in nas opozarja, da smo na optimalnem območju z manjšo porabo gorivo in delovanjem motorja pri skromnejši mešanici zraka in goriva….

…VTEC zagotavlja optimalne lastnosti moči pri nizkih in visokih vrtljajih, kar zagotavlja širšo krivuljo navora, pa tudi nemoteno dobavo električne energije….

…Nova Hondina modela bosta na voljo na začetku leta 2014 po vsej evropski mreži pooblaščenih prodajalcev Honda Marine.

Več si lahko preberete v 184. številki revije Val navtika, informacije so na voljo  pri zastopniku,

AS DOMŽALE MOTO CENTER d.o.o., Blatnica 3A, 1236 Trzin.