HITRE ČRNE LEPOTICE (RC) 44 SE VRAČAJO V PORTOROŽ

HITRE ČRNE LEPOTICE (RC) 44 SE VRAČAJO V PORTOROŽ

Val 241

V Marstrandu se je uspešno zaključilo svetovno prvenstvo razreda (nekdaj) RC44, zdaj, po novem pa 44 (44 Cup). Posadka Igorja Laha Ceeref je osvojila četrto mesto, osemčlanska ekipa Team Nika, ki pluje pod rusko zastavo, na njej pa jadrajo tudi naši Tomaž Čopi, Mitja Margon in Iztok Knafelc, vodja kopenske ekipe pa je Toš Skrt Golja, je osvojila srebro. Na Švedskem so se naši fantje poleg zmagovalnega odra veselili tudi novice, ko so ob zasedanju upravnega odbora razreda Portorož ponovno umestili v koledar regat Pokala 44 za prihodnjo sezono 2020. Za organizacijo otvoritvene regate sezone sta se poleg Portoroža potegovala še Rovinj (ki je regato tega razreda odlično izpeljal nazadnje letos maja/junija) in Tivat, pri odločitvi za vrnitev v Portorož pa je prevladala podpora našemu obalnemu mestu ter ekipi društva GoSailing, ki je leta 2018 v sodelovanju z ostalimi jadralnimi klubi izpeljala dogodek, ki je očitno prepričal petične lastnike ekip, da so se odločili vrniti se v Slovenijo. Portorožu bodo v nadaljevanju prihodnje sezone delali družbo še: Marstrand (Švedska), Cowes (Velika Britanija), Sotogrande (Španija) in Lanzarote (Španija, Kanarski otoki).

Mitja Margon, v vlogi promotorja dogodka in vodje organizacije, je bil presrečen: “Neverjetno sem zadovoljen z izidom koledarja in ponosen na rezultat. Ko smo slišali, da sta za ta dogodek v igri poleg nas še dva “jadranska bisera”, sem si mislil, da v primerjavi z njihovimi proračuni nimamo možnosti. A lastniki in vodstvo so se odločili za nas, zelo verjetno tudi zato, ker smo jih prepričali s strokovno, srčno in gostoljubno organizacijo tako na morju kot na kopnem. Portorož jih je seveda prepričal tudi s svojo infrastrukturo ter jadralnimi pogoji in sedaj je na nas, da postavimo letvico še višje. Dogodek želimo izpeljati v samem centru Portoroža, s floto, ki bo krasila glavni pomol, in verjamem, privabila tudi veliko obiskovalcev. Veliko partnerjev, ki so podprli lanski dogodek, me je bodrilo in prepričalo, da ga ponovimo, tudi Igor Lah, ki tudi tekmuje s svojo ekipo CEEREF, je pripomogel, da se ta prekrasna flota, v kateri so največja jadralska imena, vrača v Slovenijo. Hvala vsem, zdaj pa veselo na delo!”

Jadralski spektakel, kakršnih ni bilo veliko, nas bo v Portorožu navdihoval tik pred prvomajskimi prazniki, od 22. do 26. aprila prihodnje leto.