Highfield DL 640 – Na počitnice, ni problema!

Highfield DL 640 – Na počitnice, ni problema!

Val 230
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Skoraj bi bil greh, da ne bi preizkusili enega izmed gumenjakov Highfield DL 640 s Hondinim motorjem BF150, na voljo regatnemu odboru na regati TP 52 Super Series v Šibeniku. Da so to odlični delovni čolni, smo že vedeli, a smo si ga tokrat zamislili kot napihljiv čoln za širšo uporabo, za družine in zakaj ne tudi goreče ribiče. Etiketirati čoln z odličnimi plovnimi lastnostmi le kot delovni čoln je sila nehvaležno. S prostorno palubo in blazino v premcu, ki poveže prostor med levim in desnim tubusom, pridobimo odlično mesto za nastavljanje soncu. Sicer pa je DL 640 vsesplošno uporaben čoln, primeren za jadralne klube, čarter družbe, potapljaške šole, pomožni čoln za večje jahte in seveda tudi kot intervencijski čoln.

Highfield je že dodobra uveljavljen svetovni igralec med gumenjaki, njihova ponudba pa obsega kar sedem linij napihljivih čolnov. Highfield DL 640 predstavlja v seriji deluxe zastavonošo in najbolj zmogljiv model na podlagi priznanih trupov serije Ocean Master (OM), kjer je razlikovalni element integrirano krmno zrcalo s skladiščnim prostorom in sedežem. Highfield se je zaradi kakovosti in široke palete modelov znašel kot pomožni čolni na večjih plovilih. Zaradi odličnih plovnih lastnosti pa je primeren tudi za dnevni izlete in daljše plovbe.

DL 640

Napihljivi čolni Highfield uporabljajo za gradnjo čolnov kakovosten aluminij, zato so priznani tako v Evropi kot v Avstraliji, kjer jih uporabljajo za delovne čolne v najtežjih vremenskih pogojih. Trup DL 640 je izdelan iz 4 mm debelega aluminija, obdelanega s primesjo kroma, primernega za gradnjo plovil. Ojačani tubusi s šestimi komorami so premera 55 cm in narejeni iz robustnega materiala 1100 Dtex, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Zaradi kakovostne izdelave trupa ima čoln tudi po desetih letih videz novega, s tem ohranja vrednost in uporabnost bolj kot primerljivi čolni narejeni iz stekloplastike. Dobre plovne lastnosti poleg same oblike trupa daje na krmi izhodni kot »dead rise« s 24 stopinjami.

Kakovost, uporabnost in udobje

Naš testni primerek DL 640 je imel centralno postavljeno konzolo z robustnimi oprijemališči okoli vetrobranskega stekla in osnovnimi prikazovalniki funkcij motorja. Na konzoli je bilo še veliko prostora za navigacijski ploter ali morda druge inštrumente, odvisno za kakšen namen bomo čoln uporabljali. Krmar ima pripravljen udoben naslon za noge, v našem primeru pa je bila za sedenje namenjena sredinska klop ali, bolje rečeno, opora. V njej je bil predviden skladiščni prostor, na obeh straneh pa je bilo še oprijemališče. Vse pohodne površine so bile opremljene s protidrsno prevleko, sam trup pa je na krmi zaradi varnosti opremljen s sistemom za odvajanje vode. Pred krmarsko konzolo je bil še enojni sedež s skladiščnim prostorom. Nekaj skladiščnih prostorov najdemo še v krmarski konzoli, vključno s suhim prostorom za hranjenje telefona ipd. V premcu se nahajata dva skladiščna prostora, en manjši v skrajnem kotu in večji, namenjen hranjenju sidra in vrvi. Za sestop iz plovila je bila na premcu stopnička, z bitvo obrnjeno proti krmi, tako da ne moti pri sestopanju. V stopnici najdemo še vodilo za vrv sidra. Da bi prostor v premcu dobil ustrezno funkcijo družinskega čolna, so ponudili dodatek blazine trikotne oblike, ki jo s pomočjo pasov pritrdimo v premčnem delu in s tem pridobimo veliko ležalno površino. Za ostale potnike je prostor na krmni klopci, pod njo pa je največji skladiščni prostor na plovilu, kjer bomo hranili vrvi, bokobrane in druge vodne pripomočke. Za sedežema je bil v trup pritrjen antenski lok za navigacijske luči in anteno za radio postajo. Na levi strani krme, tik ob motorju pa so bile še stopničke za izhod iz morja. Rezervoarji za gorivo se nahajajo v trupu pod palubo in tako s kapaciteto 140 litri goriva znižujejo metacenter čolna…

Več si lahko preberete v št. 230 revije Val navtika