Hidrogeneratorji Watt&Sea

Hidrogeneratorji Watt&Sea

Val 168

Neodvisnost med jadranjem

AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Ko jadrnica zapusti varen pristan, postane popolnoma neodvisna celica. Pridobivanje električne energije na jadrnici zato postane pomemben dejavnik za zagotovitev varne plovbe, udobja in svobode.

Vsak jadralec, ki se vsaj enkrat na leto poda na daljšo večdnevno ali tedensko navigacijo, se redno srečuje s tem izzivom. Če je na jadrnici le alternator, ki deluje le takrat, ko deluje pogonski agregat, se lahko kaj hitro zgodi, da električne energije zmanjka. To se med plovbo na jadra zgodi toliko hitreje, če je vključenih veliko porabnikov, na primer avtopilot, hladilnik, navigacijski inštrumenti ipd. Primorani smo zapluti v marino ali nenehno polniti baterije s pomočjo alternatorja, kar pa pomeni vžgan motor, kar je moteče, pa še zadošča ne vedno.

Dizelski generator je bil do nedavnega edina prava rešitev za zadostno oskrbo z električno energijo. Njegova slaba stran je, da je generator težak, njegova vgradnja pa dokaj kompleksna. Med delovanjem povzroča hrup, pa tudi nabavna cena ni zanemarljiva. K ceni tako pridobljene električne energije je tako potrebno prišteti še ceno goriva in vzdrževalne stroške.

Fotovoltaika je ena od mogočih rešitev, vendar potrebujemo veliko površin, da bi si zagotovili zadostno zmogljivost in … zadeva ne deluje ponoči. Dobre rešitve so možne le na večjih katamaranih, ki imajo dovolj prostora za namestitev sončnih celic, a kljub temu zahtevajo dodatno namestitev baterij, kar v praksi pomeni dodatno težo in strošek. Kot ena boljših rešitev se je pokazala kombinacija med vgradnjo manjšega fotovoltaičnega modula in hidrogeneratorja Watt&Sea.

S kompleksnim izzivom sta se uspešno spopadla lastnika mladega, toda uspešnega francoskega podjetja Watt&Sea, Yannick Bestaven in Matthieu Michou, oba udeleženca mnogih zahtevnih oceanskih regat.

Vodni generator deluje podobno kot vetrni, le da je vir energije vodni tok. Voda med premikanjem plovila vrti propeler in ta proizvaja elektriko. Delovati začne pri treh vozlih hitrosti, ko pridobi dovolj električne energije, da zagotavlja delovanje lučem in varnostnim sistemom. Pri 5 vozlih proizvaja 120 W pri 12 V, pri 6 vozlih pa že zagotavlja toliko energije, da je je dovolj za vse uporabnike na jadrnici (avtopilot, računalnik, inštrumenti, hladilniki, desalinizator po potrebi). Pri 8 vozlih z njegovo pomočjo pridobivamo 500 W pri 12 V. Na izbiro sta tako 12- kot tudi 24-voltna različica hidrogeneratorja.

Velika prednost hidrogeneratorja je tudi preprosta vgradnja. Namestimo ga na krmo jadrnice in ga med jadranjem preprosto spustimo v vodo. Dobro bo deloval od 3 vozlov pa vse do 25 vozlov hitrosti, če se boste odločili za racing različico.