HARKEN DERM – ščit pred UV žarki

HARKEN DERM – ščit pred UV žarki

Val 250
AVTOR Katarina Kerševan
FOTO Katarina Kerševan, arhiv Harken

Kako smo jo čakali!

Vsi, ki smo vedeli, da je leta 2015 pričela nastajati, smo njeno splovitev dočakali maja 2018, v Evropo pa je z uradno evropsko predstavitvijo v Portorožu priplula lani poleti: zaščitna krema HARKEN DERM, z izključno mineralnimi filtri, veliko odličnimi sestavinami in inovativno recepturo – nobenih kemijskih filtrov, nobenega prodiranja v kri in endokrini sistem, nobenih hormonskih motilcev, nobenih nano delcev. 

Zakaj še ena krema z zaščitnim faktorjem?

O tem in še marsičem zanimivem na temo zaščite pred sončevim UV-sevanjem smo se ob njenem obisku v Portorožu pogovarjali z dermatologijo dr. Edit Olasz Harken – snovalko kreme HARKEN DERM, ki v dveh korakih koži nudi zaščito in regeneracijo po izpostavitvi UV-sevanju.

V nadaljevanju povzemamo pogovor ter vam predajamo napotke in sporočila naše sogovornice brez preveč znanstvenih dejstev, da branje ne bo suhoparno.

Zakon v tubi

Med jadralci se je kreme prijel simpatičen vzdevek »zakon v tubi«. Ta zgodba se je tudi dejansko pričela s poroko dermatologinje dr. Edit Olasz in legende jadralskega sveta Petrom Harkenom, soustanoviteljem podjetja HARKEN Inc. Ko sta pričela skupaj potovati na raznorazne jadralske dogodke, je Edit takoj opazila množično pojavljanje težav s kožo na obrazih jadralcev…

Še več o zanimivi zgodbi si lahko preberete v dvojni izdaji revije Val navtika, julij-avgust.