Hanse 495 in 445

Hanse 495 in 445

Val 169
AVTOR Uroš Gabrijelčič, Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec, Hanse Yachts

Ladjedelnice rekreacijskih plovil razmeroma hitro prenavljajo svoje flote, kar je po eni strani zahteva trga, po drugi pa želja po čim boljši prodaji in znano je, da se novi modeli boljše prodajajo kot stari. Ali je to vedno in povsod smiselno, je drugo vprašanje. Dejstvo je, da v Hanse Group ravnajo enako kot tekmeci. Novima modeloma hanse 545 in 445 so dodali še hanse 495, ki smo si jo ogledali v Portorožu. Nam pa vreme ni dovoljevalo jadranja z njo, zato smo tokratni predstavitvi dodali še test hanse 445, ki je prvi skorajda identična.

Zasnova

Kadar se v podjetjih menjava lastništvo, se to neizogibno pozna tudi izdelkom. In ko je lani ustanovitelj Hanse Group gospod Schmidt prodal svoje podjetje, smo spremembe pravzaprav pričakovali, le da nismo vedeli, v kakšno smer bodo potekale.

Zdaj, ko so zunaj že trije modeli, ob njih pa še hanse 385 (tudi z njo bomo v kratkem zajadrali), so stvari bolj jasne.

Na prvi pogled se ni veliko spremenilo, saj so jadrnice obdržale prepoznavno obliko in funkcionalno ureditev palube, predvsem kokpita. Studio Judel&Vrolijk, ki je poskrbel za obliko trupa in podvodnih elementov, şe je držal ustaljenega in zdaj že uveljavljenega koncepta o jadrnici, ki mora biti poreprosta za jadranje, a dovolj hitra, da ima v bou s tekmeci na trgu adut več.

Podvodna oblika trupa in drugi elementi podvodja so tako ostali domala identični, novosti pa ni niti v konstrukcijskem pogledu. Hanse se torej kaže kot zmerno težka jadrnica, ki s svojim razmerjem med izpodrivom in površino jader ne sodi v razred tekmovalno-potovalnih jadrnic, pač pa tekmuje s tekmeci v `razredu` hitrih potovalnih bark.