Greenline NEO

Greenline NEO

Val 239
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO Julijan Višnjevec

Drzni projekti so motor vsake industrije in pri ladjedelnici, kjer se gradijo Greenlinei, si očitno upajo in zmorejo. Ladjedelnica, po kateri se pretaka zelena energija, je obrnila nov list v svojem portfelju. Čeprav NEO odpira novo poglavje, je v svojem prvinskem poslanstvu ostal zvest zeleni energiji in pogonu na električni motor. NEO projekt desetmetrskega čolna je prvi projekt slovenske ladjedelnice SVP Yachts, ki ga vodi podjetnik Vladimir Zinchenko. Ruski poslovnež je blagovno znamko Greenline rešil pred gotovim propadom, s tem pa rešil tudi delovna mesta v Sloveniji in ohranil akumulirano znanje podjetja Seaway. Greenline Yachts pa ni kar ena izmed blagovnih znamk med sebi enakimi v navtičnem poslu, ampak je izredno kreativna in prodorna in ponuja drugačno življenjsko filozofijo bivanja na morju. Ta se reflektira ne samo v električnem pogonskem agregatu ali njegovi kombinaciji z dizelskim, temveč tudi v ureditvi električne energije na tak način, da omogoča čim bolj udobno bivanje na plovilu. Tako NEO ni le drzen projekt, ampak nov nosilec Greenlineove filozofije, priljubljene med mnogimi navtiki, in je zato tudi tako uspešen.

Greenline NEO je bil prvič predstavljen javnosti na lanskoletni portoroški Internautici v različici z električnima motorjema in še nedodelano palubo, saj so želeli opraviti številna testiranja električnega motorja preden bi se odločili za enega od ponudnikov. Kar je bilo že takrat jasno, je, da Greenline vstopa v segment dnevnih ali vikend plovil in enako velja za dejstvo, da bo NEO gnan z izvenkrmnimi motorji, česar do sedaj pri blagovni znamki polizpodrivnih plovil še nismo videli. Poglavar ladjedelnice, ki takrat ni mogel skriti navdušenja, je bolj v hecu kot zares razlagal pomen kratic NEO, ki bi lahko bile New Entertainment Outboard ali New Electric Outboard. Jasna vizija, da si z NEOm želijo osvojiti trg, kjer še nimajo nobenega deleža, v letni prodaji pa šteje okoli 450.000 prodanih plovil, je mamljiv in dovolj zgovoren podatek. »Na trg pošiljamo nov koncept Greenlinea, ki bo zadeval obstoječe kupce, pa tudi širše je zastavljeno za vse tiste, ki iščejo več zabave in nekoliko drugačno plovno izkušnjo,« je bila prva izjava prvega moža ladjedelnice v Zgoši.

Kronana glava si je zaželela en krog

Čeprav smo NEOa videli na domačih tleh ali, bolje rečeno, v domačem morju, je načrtovano svoj pravi krst in uradno predstavitev ter medijsko odmevnost doživel v Monaku…

Več si lahko preberete v majski reviji Val  navtika 239.