Greenline 45 fly

Greenline 45 fly

Val 232
AVTOR Julijan Višnjevec
FOTO arhiv Greenline

Letošnje poletje je bilo izredno intenzivno za slovensko ladjedelnico Greenline Yachts, ki je po predstavitvi desetmetrskega NEO-a na portoroški Internautici sedaj objavila še novico za projekt greenline 45 fly. Ta bo nared in predstavljen svetovni javnosti na največji in najpomembnejši evropski navtični razstavi boot v Düsseldorfu prihodnje leto. Za dizajn so poskrbeli pri slovenskem studiu J & J Design, medtem ko je notranjost oblikoval Too Design in Marco Casali, priznan in cenjen italijanski oblikovalec v svetu superjaht. Za uresničitev ideje na papirju pa do končnega produkta je zadolžen izkušeni Luka Modrijan v vlogi vodje razvoja. Greenline 45 fly je s svojim športnim značajem zarisal novo brazdo slovenske ladjedelnice, vendar kljub temu ohranja temeljna načela in nekatere dobre rešitve predhodnih modelov greenline.

Na palubi

Ljubitelji sončenja bodo na svoje prišli na premcu, kjer so na voljo oblazinjene površine. Pod njimi je tako imenovana VIP kabina (za goste), z okni na palubo čez skoraj celotno dolžino so poskrbeli za naravno svetlobo, z izrezi v oplati plovila pa za pogled na okolico. Na krmi je velika hidravlična ploščad, iz ploščadi pa do kokpita pridemo po levi in desni strani. Za ljubitelja žara je na krmi pripravljen prostor za kulinarične podvige z izplakovalnikom in delovno površino, pod njim pa je še veliko skladišče za vodne igrače. Kuhinja v notranjosti za drsnimi vrati povezuje kokpit in salon, kar je skupno vsem greenlineom. Salon je sestavljen iz udobnega sedišča v obliki črke U, s pogledom proti desni strani, kjer je tudi krmarjevo mesto z možnostjo izhoda na palubo.

Pogon v tišini ali brzini

Poleg številnih odličnih rešitev na palubi in trupu bo kupec lahko izbiral med električnim pogonom z najsodobnejšo okolju prijazno tehnologijo H-drive. Gnana na električni pogon bo greenline 45 fly dosegla potovalno hitrost 6 vozlov, medtem ko bo z dizelskim pogonom z dvema 370 KM zmogljivima agregatoma dosegla 25 vozlov hitrosti. Greenline 45 fly bo nared tudi za vgradnjo Volvo Penta IPS 500 ali IPS 600, ko bomo lahko dosegli hitrosti preko 30 vozlov…

Več si lahko preberete v št. 232 revije Val navtika