Grand Silver Line 550

Grand Silver Line 550

Val 168
AVTOR Marko Čurin
FOTO Marko Čurin

Po nekajletnem premoru pri prodaji gumenjakov kanadskega podjetja Grand so se pri podjetju Moto Nautika iz Miklavža pri Mariboru odločili in ponovno pripeljali te zanimive gumenjake v Slovenijo. Pogodba je podpisana za območje Slovenije in Hrvaške. Moto Nautika je prisotna v slovenskem navtičnem prostoru kot pooblaščen prodajalec in serviser zunajkrmnih motorjev in skuterjev Yamaha za severovzhodno Slovenijo. Da bi dopolnili svoj navtični program, so se odločili tudi za gumenjake Grand. Paleta modelov zajema dolžine od 250 do 650 centimetrov. Gumenjak 550 je zlata sredina njihove ponudbe. Model odlikujejo sodobna linija, preprostost in funkcionalnost ter tako dobro služi rekreaciji, športu in poletni zabavi.

Velika premčna stopnica je iz debeloslojnega poliestra, ki premore na koncu potopno bitev iz nerjavnega jekla ter vodilo za sidro in sidrno vrv. Pri tem modelu je prevlečena z imitacijo tika, kar doda kanček prestiža. Prehod na večjo ležalno površino je preprost in ne previsok. Premčna komora je kar zajetnih dimenzij in premore drenažni izpust za odvečno vodo, ki se nabere med plovbo. Prekriva jo debelejša blazina, ki je pripeta s trakovi na vrata. Posebnost notranjosti čolna je, da so pohodno površino pomaknili globlje in s tem dobili nižje težišče. V premcu je zaradi tega veliko manevrskega prostora. Ko potrebujete večje izdatno oblazinjene ležalne površine, se le-te da pridobiti z namestitvijo dveh debelejših vodoodpornih lesenih plošč, ki ju zelo dobro držijo vodila v dnu in straneh notranjega dela. Za podporo služita dve manjši nogi iz nerjavnega jekla, s čimer so pridobili večjo nosilnost. Čoln je barvno usklajen, svetlo siva podlaga v kombinaciji z odtenkom temno sive barve obrob daje čolnu vtis elegance, dodatki iz nerjavnega jekla, konzola ter lepo oblikovan varnostni lok pa pripomorejo k modernemu videzu.

Grandova filozofija je ponuditi karseda opremljen čoln za konkurenčno ceno. Možna je izbira med tremi različicami, de luxe, cruiser in sun runner. Vse tri so dobro opremljene, razlika pa je samo v ceni. V cenejši različici boste dobili petslojni 1.680-gramski mirasol sestave PVC, poliuretan ter poliestrska vlakna za armaturo in trdnost, medtem ko bo dražja različica izdelana iz priznanega du pont hypalona. Zelo dobra rešitev za varnost posadke je ograja iz nerjavnega jekla, ki je trdno pritrjena na tubuse. Potrebno je omeniti še petletno garancijo, ki jo zagotavlja izdelovalec skupaj z zastopnikom Moto Nautika za Slovenijo, ki je dovolj usposobljen za servis in popravila.