Gori, sklopljivi vijaki z najmanj upora

Gori, sklopljivi vijaki z najmanj upora

Val219

 

V začetku leta se je končala ena izmed najzahtevnejših regat na svetu – Vendée Globe. Na tej regati se je 29 jadrnic iz razreda IMOCA 60’ odpravilo obplut svet z enim samim članom posadke brez postankov in pomoči. Kar 23 jih je bilo opremljenih z Gori Race Propellerji, med njimi sta tudi zmagovalka Banque Populaire z Armel LE CLÉAC’H-em za krmilom in drugouvrščena Hugo Boss.

Da je Gori izbira zmagovalcev, potrjuje tudi dejstvo, da je bil 31-metrski trimaran Sodebo Ultim, ki je v rekordnih 49 dneh in 3 urah objadral svet, prav tako opremljen s 3-krakim vijakom Gori.

Ladijske vijake Gori Propeller izdelujejo že skoraj 50 let in še vedno veljajo za najboljše sklopljive vijake za jadrnice. Vrhunska izdelava iz najkakovostnejših materialov, odlične uporabne lastnosti in izjemna robustnost so lastnosti, ki prepričajo. V ponudbi imajo 2- in 3-krake vijake, za regatne navdušence pa tudi različico race. Novost letošnjega leta je 3-kraki vijak brez funkcije overdrive, več o tem pa v prihodnjem Valu.

www.dna.si