Gašper Strahovnik do bronaste kolajne na mladinskem SP

Gašper Strahovnik do bronaste kolajne na mladinskem SP

Val 242
AVTOR JZS
FOTO Sinožič Dragan, osebni arhiv

Na mladinskem svetovnem prvenstvu razreda laser 4.7 v Kingstonu organizatorjem zaradi brezvetrja ni uspelo izpeljati zadnje načrtovane regate in tihe želje slovenske reprezentance so se uresničile: Gašper Strahovnik se iz Kanade vrača z bronasto kolajno!

Član izolskega jadralnega kluba Burja je nastop v konkurenci 117 krmarjev iz 33 držav začel na četrtem mestu, od koder je tretji tekmovalni dan napredoval na skupno tretje mesto in pri tem vztrajal do konca. V enajstih plovih je enkrat zmagal, trikrat je bil drugi in nikoli slabši kot 14.

Drugi slovenski predstavnik, Daniel Cante, je krstni nastop na SP mladinskega razreda laser 4.7 sklenil na skupnem 21. mestu in šestem v kategoriji do 16 let. “Cante je med prvenstvom storil nekaj manjših napak, predvsem v desetem plovu, kar ga je stalo boljše uvrstitve. Gašper Strahovnik pa je odlično jadral in izpolnil vse zastavljene cilje. Nekaj manjših težav je imel le v devetem plovu, ko močnejši veter enostavno ni prišel do njega. Ostale pogoje je s pomočjo odlične telesne pripravljenosti mojstrsko izkoristil in odjadral vrhunsko predstavo,” je nastope slovenskih mladincev ocenil trener Sandi Dekleva…

Več o dogajanju si lahko preberete v septembrski izdaji revije Val navtika 242.