Garmin quatix® 3 – ura, ustvarjena za navtike

Garmin quatix® 3 – ura, ustvarjena za navtike

Garmin poleg osnovnih pomorskih GPS funkcij nudi še številne druge povezane navtične funkcije, kar ga postavlja na vodilno mesto med ponudniki navtične elektronike za prosti čas. Njihov nov vrhunski izdelek, ura Garmin quatix® 3, prinaša inovativne navtične funkcije in pametno tehnologijo. Garmin quatix® 3 bo popoln spremljevalec vsakega navtika – ta zapestni instrument je namreč kot ustvarjen za življenje na vodi, za križarjenje, ribolov, jadranje, veslanje in plavanje. Opremljen je s števcem ulovljenih rib, tekmovalnim časovnikom, z regatnim časovnikom, s startno črto in pomočjo pri upravljanju za jadralce, z nadzorom sidra ter s še mnogimi drugimi koristnimi funkcijami.

Osnovne značilnosti
Ura quatix® 3 je opremljena z zaščitnim okvirjem EXO iz nerjavnega jekla in gumbi, ki niso samo privlačni na pogled, temveč so tudi funkcionalni. Ima edinstven, na sončni svetlobi berljiv in osvetljen barvni zaslon. Vodotesna je do globine 100 metrov, baterija pa zagotavlja napajanje do 20 ur v načinu GPS in 50 ur v načinu varčevanja.

Prednastavljene navtične funkcije
Garmin quatix® 3 omogoča, da v hipu preverite hitrost, globino vode, podatke o plimovanju, temperaturo, podatke o vetru in številne druge informacije. Ura je opremljena tudi s samostojnim gumbom »človek v vodi« (MOB), s katerim lahko oseba, ki nosi uro, hitro shrani lokacijo, če član posadke pade v vodo.

Križarjenje
Poleg osnovnih parametrov, pomembnih za varno plovbo, kot so prikaz hitrosti vetra, globine vode ipd., ima quatix® 3 na voljo tudi nadzor sidra, ki spremlja odmik od sidrišča in vas opozori, če se plovilo začne odmikati stran od tega. Vključuje budilko in računalo sidrne vrvi, ki izračuna ustrezno dolžino potrebne sidrne vrvi z nastavljivim razmerjem dolžine. Ura je tudi odličen rezervni navigacijski sistem, če je kaj narobe z elektronskim sistemom na krovu.

 Jadranje
Na regati si lahko z zapestno uro quatix® 3 poleg časa ogledate tudi druge pomembne podatke za tekmovalno jadranje, jadrate učinkoviteje in z več nadzora. Med drugim lahko s funkcijo virtualne startne črte to določite med dvema označenima točkama poti GPS, npr. med bojo in sodniškim plovilom. Med regato vas način pomoči pri upravljanju obvesti, ali se jadrnica obrača stran od cilja ali proti cilju glede na optimalen kot prečenja.

Ribolov v celinskih vodah in na odprtem morju ter veslanje
Na pametno uro quatix® 3 lahko naložite načrtovane poti in točke poti. Z zapestno navigacijo GPS in GLONASS lahko najdete dobro mesto za ribolov, označite točko poti in v prihodnosti uporabite navigacijo nazaj do tega mesta. Posebne funkcije omogočajo ribolov tudi na odprtem morju, zaradi funkcije Poglej in pojdi, ki pomaga ohranjati smer, pa je še posebej koristna tudi za kajakaše in kanuiste. S funkcijami za veslanje lahko spremljate zavesljaje in kadenco ter ustvarite rezultat učinkovitosti.

Dodatne funkcije – glasbeni sistem, višinometer, barometer in kompas
Garmin quatix® 3 omogoča tudi daljinsko upravljanje. Z njo lahko kjer koli na krovu upravljate glasbeni sistem FUSION kar na zapestju. Nastavite lahko glasnost, zamenjate skladbe ipd. Vgrajen višinomer podaja podatke o nadmorski višini, barometer prikazuje kratkoročne trende zračnega tlaka, s katerimi lahko predvidite vremenske spremembe, triosni elektronski kompas pa prikazuje smer, ne glede na to, ali se premikate ali ne.

Uporabna tudi na kopnem
Ura quatix® 3 ni primerna samo za plovbo. Vključuje tudi funkcije za merjenje aktivnosti na kopnem in različne športe, kot so tek, pohodništvo ipd.

Garmin quatix® 3 je ura, ki je zasnovana za vodo, a bo zagotovo naredila vtis tudi na kopnem!

http://www.garmin.com/sl-SI/

maxresdefault

Quatix3_HR_20160112