Galeon 385 hts

Galeon 385 hts

Val 152

Uspešno nadaljevanje

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Galeon

Po uspešni predstavitvi novih smernic pri manjših plovilih poljske ladjedelnice Galeon, katere prvi predstavnik je bil galeon 325, je luč sveta ugledal novi športno elegantni gliser s hard top nadgradnjo, galeon 385 hts.

Za privlačne linije se morajo pri Galeonu zopet zahvaliti znanemu oblikovalcu Tonyju Castru, izpod čigar peresa se je rodila večina oziroma kar vsa sodobna Galeonova plovila. Sloke linije in atraktivne barvne kombinacije trupa in nadgradnje, privlačno vzdolžno bočno okno, ki poleg svetlobe v podpalubju odseva tudi športni duh čolna in s tem lastnika.

Posebno noto pri oblikovanju prispeva nizek in športen radarski lok in v črno obarvane radarske in druge antene, da so barvno usklajene s temnimi stekli vzdolžnega bočnega okna v trupu. Temno je tudi panoramsko steklo na strehi hard topa, ki ga seveda lahko odpremo in dovolimo zraku in svetlobi, da obsije pokriti del kokpita, ki ga nadgradnja sicer varuje.

Galeon 385 hts je v prvi vrsti namenjen počitniškemu križarjenju štiričlanske družine ali dveh parov, ki udobja nočejo pustiti doma in se hočejo hitro in brez težav premikati od enega lepega kraja do drugega in pri tem v plovbi tudi uživati. Velika prednost pred tekmeci je vsekakor garaža, saj omogoča spravilo dovolj velikega pomožnega čolna, paluba pa pri tem ni natrpana in lepo prehodna ter na prostorni krmni ploščadi omogoča sončenje, otroško zabavo ob čofotanju ali preživljanje romantičnih trenutkov v samotnem zalivu. Tem prednostim dodamo še velik razpon moči motorjev in imamo jahtico, ki si jo lahko prilagodimo svojim željam in preferencam na skoraj vseh področjih. Poljska je znana po svoji izjemni navtični industriji, ki ima več stoletno tradicijo, dokazali pa so, da se dobro znajdejo tudi v sodobni navtični industriji z modernimi dizajni, novimi materiali in drugačnimi željami kupcev in potrebami trga.