Galeon 380 fly

Galeon 380 fly

Val 168

Potencialna uspešnica

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Galeon

Pisalo se je (za navtiko) zlato leto 2007, ko smo prvič predstavili galeon 390 fly, ki je v svoji karieri dobila precej lastnikov in tudi mest v flotah ponudnikov čarter jaht. Po dobrih štirih letih je dobila naslednico, prav tako elegantno, a z mnogimi izboljšavami in svežimi linijami, pod katerimi se je tudi tokrat podpisal oblikovalski studio Tony Castro.

Novinka je bila prvič predstavljena v Düsseldorfu, zgleduje pa se po nekoliko večji sestri, modelu 420 fly. Galeon 380 fly je značilna sredozemska jahta s poveljniškim mostičkom, pri kateri so dali velik poudarek na vzdolžnih bočnih oknih, vrezanih v trup. Okna v trupu so tako oblikovana, da se lepo skladajo s tistimi na nadgradnji, hkrati pa nudijo podpalubnim prostorom obilje svetlobe.

Na krovu

Galeon 380 fly nudi veliko udobja na vseh treh ravneh. Če začnemo na kopalni ploščadi in v kokpitu, sta več kot primerna za vodne užitke tako za družinsko preživljanje oddiha, kot tudi za romantično križarjenje v dvoje in nepozabne večerje v kokpitu.

Krmna klop je prilagodljiva in jo lahko preuredimo v udobno površino za poležavanje, hkrati pa so vanjo vgrajena vratca, ki zaprejo kokpit in ga ločijo od kopalne ploščadi. Iz kokpita se na premec povzpnemo preko stranskih prehodov, ki sta dobro varovana, na premcu pa po pričakovanjih pričaka udobna blazina za sončenje, malo manj pričakovano pa je okno, ki je nekoliko drugačne oblike, kot smo jih vajeni, predvsem pa je širše, zaradi česar nudi premčni kabini bistveno več svetlobe kot običajno okno.