Galeon 340 fly

Galeon 340 fly

Val 157

Med najmanjšimi s sončno palubo

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO arhiv Galeon

Najnovejši galeon ponuja klasično ureditev motorne jahte s sončno palubo in kar tremi kabinami v podpalubju. Tri opcije lesa v notranjosti, kar šest različnih ponudb dizelskih motorjev in z odlično začetno ceno ga uvrščajo med zelo resne tekmece v tem razredu.

Prodajna paleta te poljske ladjedelnice obsega 17 modelov motornih plovil, od najmanjšega 260 cruiser do največjega 700 raptor oziroma skydeck. V vseh dolžinskih razredih imajo svojega resnega tekmeca, ki presenetljivo meša štrene znanim in uveljavljenim znamkam. Ladjedelnica Galeon je nastala leta1982 na Poljskem in današnjim 520 delavcem – kar je tudi za zahodne ladjedelnice spoštovanja vredna številka, zlasti po tistem, ko je začel za Galeon risati Tony Castro – se odpirajo odlični časi. V zadnjih letih so zelo napredovali v tehnološkem razvoju in eden od prvencev tega obdobja je prav galeon 340 fly.

Galeon 340 fly je med najmanjšimi plovili s sončno palubo in tremi kabinami zelo zanimiv in všečen. Ali boste izbrali samo en motor ali dva v zeleni ali beli barvi, pa je vaša odločitev – jaz bi izbral dvakrat po 225 konj v strojnici.