Galeon 325 hts

Galeon 325 hts

Val 159

V dveh inačicah

AVTOR Mitko Ivanovski
FOTO Galeon

Model 325 HTs in open je v dveh inačicah na začetku prodajne lestvice galeonovuh motornih jaht. Njegov slogan da ima v sebi kar 325 razlogov za nakup morda tudi velja, če iščemo moderno in agresivno motorno barko v cenovnem razredu med 140 in 193 tisočakov v evrih.

Poljska industrija za zabavo je iz leta v leto večja in bolj obsežna. Poleg mnogih zahodnih graditeljev, ki na Poljskem gradijo svoja plovila je glavni igralec Galeon  s svojimi modeli in razburja navtično publiko ter kupce, sploh zadnjih nekaj let ko zanj riše vse modele legendarni angleški oblikovalec Tony Castro. Morda je temu botrovala tudi srečna roka pri izbiri modelov, a priznati je treba da je Galeon izredno hitro širil prodajno paleto modelov, da je hitro uskladil modne trende s podobo svojih plovil in ne nazadnje tudi v zadnjem času izredno popravil kvaliteto gradnje.

Zunanjost je tista ki najprej privlači in galeonovi 325-tici moramo oddati priznanje za moderno in agresivno zunanjost. Kupci v tem razredu se želijo pokazati in predstaviti in to 325 HTs in 325 open tudi dajeta – odpis Tonyja Castra je prispeval k temu, da so galeoni 325 modni in lepi. Zagotovo je najbolj všečna rahlo padajoča linija trupa proti krmi in popolnoma polkrožna bočna silhueta salona. Med posebnostmi pa je vsekakor zaključek pomične strehe in zopet padajoča bočna stena prozi kokpitu. Vse je ukrivljeno in zaobljeno in vse se zaključi na plavalni ploščadi tudi v dveh dolžinah. Dramatičnost zunanjosti bo še bolj poudarjena če dokupimo modro, temno sivo ali temno rdečo oziroma rjavo barvo. Tudi odprta različica je lepa in privlačna. Za odtenek je občutek morda še bolj eleganten saj je trup nižji in lok na katerem so navigacijske luči in ostale antene je elegantno naprej nagnjen in skupaj z biminijem odlično ščiti goste pred soncem.

Skoraj neverjetno se sliši a pri nakupu galeona 325 open lahko izbirate med sedmimi različnimi motorji, pri HTs verziji pa kar devet različnih motorjev. Gre za znane in preizkušene pogonske sklope z Z nogo švedskega proizvajalca Volvo Penta in ameriškega MerCruiser. Izbirate med bencinskimi in dizelskimi motorji s prostornino 4,3 l, 5,0 l, 5,7 litra, med motorji D6, D3, D4 z močmi med 165 KW ali 225 KM in 272 KW ali. 370 KM. Obljubljajo hitrost tam pri 35 vozlih ali 64,8 km na uro. Obnašanje na vodi je pričakovano in za ta razred zanesljivo in zabavno.