Four Winns h210

Four Winns h210

Val 145

Mali športnik

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Med številnimi čolni, namenjenimi športnim, adrenalinskim užitkom, ki večinoma prihajajo iz ZDA, smo nemalokrat omenili tudi Four Winns, ladjedelnico iz mesteca Cadillac v sredi Michiganskega polotoka. Tokrat si bomo pogledali enega izmed manjših bowriderjev, ki pa kljub svoji majhnosti nudi vse pripomočke, ki jih potrebujemo za večino vodnih športov.

H210 sodi v serijo horizon, ki je oblikovno nekako predhodnica serije sl, kar pomeni, da ne sodi več med najbolj sveže modele, vendar je kljub temu prodajna uspešnica, saj je preverjen čoln, ki za svojo ceno nudi veliko in na pričakovani ravni. Trup lahko v športnem slogu porišemo z različnimi vzorci kričečih barv, lahko pa izberemo tudi enobarvni trup. Pri nas v EU si žal ne moremo omisliti izpuha nad vodno črto, zato na takšen način ne bomo mogli vzbujati pozornosti.

Čoln lahko uporabljamo za prostočasne aktivnosti in dnevne izlete, lahko pa je tudi delovno plovilo, ki dnevno »potegne« veliko število smučarjev na vodi, wakeboarderjev ipd.

Na krmi je dokaj prostorna krmna stopnica, ki jo lahko oblečemo v mehko protizdrsno podlago, v njeno standardno opremo pa seveda sodi kopalna lestev. Med krmno stopnico in kokpitom je oblazinjena površina, ki je primerna tako za poležavanje kot tudi za pripravo na vodne športe, pod njo pa je motorni prostor.

V kokpitu je ob zadnji steni oblazinjena klop, ki jo je mogoče tudi malce raztegniti in tako dobiti prečno oblazinjen prostor za počitek.

H210 ima na trgu sicer kar precej tekmecev, a je tudi v teh težkih pogojih dobro prodajan čoln, ki številnim športnim navdušencem nudi obilje adrenalinskih užitkov in sproščujočih trenutkov. Za h210 je v osnovni izvedbi brez dajatev treba odšteti 30.395 €, za h210 z najmočnejšim motorjem pa 32.072 € in kakšnega tisočaka dodati še za nekaj dodatne opreme.