Four winns 458 vista

Four winns 458 vista

Val 138

Admiralski predstavnik

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

V minuli številki Vala smo predstavili prvo plovilo, na katerem smo preizkusili pogonski sistem Axius, tokrat pa si bomo natančneje ogledali admiralskega predstavnika te ameriške ladjedelnice, jahto s hard top nadgradnjo in veliko posluha za evropsko pojmovanje navtike, four winns 458 vista.

Jahta se ponaša s slogom, ki je značilen za serijo potovalnih gliserjev znamke four winns. Predvsem z linijo spoja trupa s palubo in naprej usločen radarski lok, ki je v tem primeru razširjen in predstavlja streho hard topa, ki se nadaljuje v vetrobransko steklo. Značilna je tudi široka modra črta, ki skoraj v celoti prekriva trup in majhna ovalna okna v trupu. Novost in prednost pred manjšimi bratci sta nekoliko večji naprej nagnjeni okni, ki poleg strešnih oken zagotavljata veliko svetlobe v salonu in lep pogled skoznje.

Four winns 458 vista je hkrati izpolnil pričakovanja, ki smo jih nekako navadili od modelov, s katerimi smo pluli v preteklosti, in presenetil z nekaterimi dodatki, ki zaznamujejo filozofijo, ki ji bo ladjedelnica sledila v prihodnosti. 458 vista ima že nekatere značilnosti, ki smo jih videli pri najnovejšem modelu v408, ki ga že nestrpno pričakujemo. Še hiter pregled cenika: za 458 visto s standardno opremo bo potrebno odšteti 502.911 € in k temu prišteti še dajatve in prevoz. Konkurenčna cena za konkurenčno plovilo!