Foto korekcijska stekla

Foto korekcijska stekla

Očala, ki samodejno potemnijo

Če ste med tistimi, ki imate radi ena funkcionalna očala v različnih situacijah, so foto senzibilna korekcijska stekla odlična rešitev za vas. To so očalna stekla, ki na soncu samodejno potemnijo, v notranjem prostoru pa so svetla. Jakost zatemnitve foto občutljivih očal je od 5 % do 85 % in je odvisna od količine UV svetlobe v zraku. Očala se bolj zatemnijo v visokogorju, na morju in v puščavah, kjer je UV svetlobe največ. Ob oblačnem vremenu ali v zaprtem prostoru so očala svetla in so zatemnjena le dobrih 5 %.

Foto očalna stekla so zelo dobra izbira tudi za ukrivljena športna očala z dioptrijo, ki jih uporabljate na svojem plovilu ali pri drugih športnih aktivnostih. Očala imate lahko na sebi ves čas, saj so v notranjosti plovila stekla svetla, zunaj na soncu pa so vaša očala enaka sončnim očalom. Prav tako lahko uporabljajo ob bolj oblačnem, sivem vremenu ali pri notranjih dvoranskih športnih aktivnostih.

Očala se lahko izdelajo z dioptrijo ali brez, uporabljajo pa se lahko kot progresivna očala za daljavo in bližino hkrati ali pa le kot očala za gledanje na daljavo. Izbirate lahko med sivo in rjavo barvo zatemnitve. Za več informacij lahko pokličete v optiko Moj optik v Zupančičevi jami v Ljubljani na telefonsko številko: +386 (0)59 012 722.

www.mojoptik.si