Formula 1 v jadranju prihaja na Hrvaško

Formula 1 v jadranju prihaja na Hrvaško

Val 228

TP52 Super Series v Šibeniku

Hrvaški marini D-Marin Mandalina in D-Marin Dalmacija sta bili izbrani za gostiteljici TP52 Super Series, ene najprestižnejših regat na svetu.

Razred TP52 je v jadralnih krogih znan kot Formula 1 z jadrnicami, regata Super Series pa je bila priznana kot najboljše svetovno tekmovanje za enotrupne jadrnice.

Pomen tega tekmovanja in profila gostov, katere privlači, je v dejstvu, da se dirke navadno odvijajo na najbolj ekskluzivnih destinacijah na svetu, kot so Miami, Key West, Porto Cervo, Menorca in Scarlina.

Sedma sezona tekmovanja se bo začela v Šibeniku maja 2018, gostiteljica pa bo marina D-Marin Mandalina. Mesec dni pozneje se bo regata preselila v Zadar, mesto gostiteljice dirke pa bo prevzela marina D-Marin Dalmacija v Sukošanu.

Regata TP52 Super Series na Hrvaškem bo gostila okoli 500 udeležencev iz več kot 20 držav. Med njimi bo veliko število sedanjih in nekdanjih olimpijskih prvakov, pa tudi zmagovalci najpomembnejših regat kot je Pokal Amerike. Prihod so že potrdila nekatera svetovno najmočnejša imena v svetu jadranja, kot je Sir Ben Ainslie, najbolj uspešen olimpijski prvak vseh časov.

Marini D-Marin v Sukošanu in Šibeniku sta bili v zadnjih dveh letih gostiteljici regat, kot je Farr 40 Adriatic Circuit prvenstvo 2016, ko je na Hrvaško prvič prispelo to prestižno tekmovanje. Letos je D-Marin naredil korak naprej in organiziral evropsko prvenstvo in evropske lige v razredu Melges 20 in Melges 32.

Organizacija regate TP52 Super Series v Šibeniku in Zadru še povečuje prepoznavnost in promocijo tako jadralnih športov in rekreacijskih jadralcev kot tudi destinacij, kjer regate potekajo, kar je izredno pomembno tudi za močnejšo prepoznavnost Hrvaške kot ene najlepših destinacij za jadranje v Evropi.