Flyer 750 cabrio

Flyer 750 cabrio

Val 167

Zabaven in udoben

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Flyer 750 cabrio je zadnja med novostmi, ki jih je Beneteau predstavil na lanskih dnevih za novinarje. In ko prebirate te vrstice, smo zopet v Franciji in nabiramo svež material.

Oblikovno flyer 750 sledi začrtanim linijam nekoliko bolj fishermansko naravnanih čolnov z globokim V podvodnim delom trupa in patentiranim »Air Step« trupom, o katerem smo veliko pisali, ko so ga prvič predstavili na seriji monte carlo (na monte carlu 37), ki se je zdaj preimenovala v flyer gran turismo. Iz te serije zdaj lahko pričakujemo teste modelov 49 fly in 44, zanimiva novost pa bo tudi baracuda 9, ki smo si jo »na suho« prvič ogledali v Genovi.

Flyer 750 je kljub nekaterim manjšim pomanjkljivostim eden boljših iz te družine. Vsekakor je na testu naredil boljši vtis kot flyer gran turismo 34 in tudi boljšega kot gran turismo 38, pa čeprav sta to čolna povsem druge filozofije in namembnosti.

Z 2.005 kilogrami in 2,51 metri širine je še v mejah za vleko po cestah, kar je pomemben dejavnik za tiste, ki ste radi nameščeni v apartmaju ali kampu in imate vseeno radi svobodo gibanja – raziskovanja otokov in zalivov in morda tudi nekaj dnevnih izletov.