Flyer 34 gran turismo

Flyer 34 gran turismo

Val 165

Namesto monte carla 32

AVTOR Matija Klemenc
FOTO Matija Klemenc

Med našim vsakoletnim obiskom dni za novinarje, ki ga predstavniki francoskega velikana organizirajo na zanimivih lokacijah na francoski obali, smo se popeljali tudi z manjšim od zdaj že štirih predstavnikov serije flyer gran turismo, ki je nadomestila hard top in open predstavnike serije monte carlo. Flyer 34 gt nadomešča monte carla 32, ki ga je bilo moč dobiti v open in hard top izvedbah, flyer pa je na voljo samo v hard top izvedbi.

Vse flyerje gt odlikujejo privlačne linije trupa in palube ter okna v trupu, ki so lep modni dodatek in lepe linije nadgradnje s prostranimi panoramskimi stekli in premično streho.

Poleg lepih linij pa je konstruktorjem uspelo doseči tudi izjemen volumen in ga tudi dodobra izkoristiti.

Flyer 34 gt je udoben in privlačen družinski čoln, ki nudi veliko prostora in udobja tudi med daljšim dopustom. V standardni izvedbi je zanj treba odšteti 157.200 € + DDV, cena testnega čolna z vsemi dodatki pa je znašala 194.732 € + DDV. V to razliko sodi navigacijski paket, joystick z vsem ozadjem, žar in še bi lahko naštevali. Osebno bi se morda rajši odločil za močnejši par motorjev, brez sistema za manevriranje z joystickom in še česa, a izbira dodatne opreme je vedno stvar kupca.