Flexiteek, alternativa tiku

Flexiteek, alternativa tiku

Val 194
AVTOR Julijan Višnjevec

Na povabilo podjetja Primus R, slovenskega zastopnika za flexiteek, smo se z veseljem odzvali izvedbi aplikacije te priljubljene umetne mase na kopalni ploščadi motornega plovila. Pri tem smo se prepričali, kako preprosto je polaganje ene od najbolj učinkovitih zamenjav naravnega lesa, tikovine. Razlogov in prednosti, ki jih nudi flexiteek, je veliko, a predvsem smo bili tokrat priča hitremu posegu, ki je spremenil videz plovilu in narisal nasmeh njegovemu lastniku. Za vse tiste, ki se do sedaj niste zanimali za alternativo naravnemu tiku, si v naslednjih nekaj vrsticah lahko preberete, v čem so poglavitne prednosti flexiteeka.

Splošno o flexiteeku

Flexiteek je izjemno vzdržljiva sintetična pohodna površina, izdelana iz ekstrudiranega PVC-ja, ki je odporen proti vsem vremenskim razmeram. Patentiran izdelek in mednarodno registrirana blagovna znamka po vsem svetu je še vedno v lasti Norvežanov, podružnice za izdelavo pa imajo na Švedskem, v Združenih državah Amerike, Avstraliji, Angliji in še na mnogih drugih sedežih njihovih najpomembnejših zastopnikov.

Poglavitne lastnosti flexiteeka so, da ohranja izbrano barvo in ne posivi, ne drsi in plovilu prinese dodano vrednost ter nov videz. …

Več si lahko preberete v 194. št. revije Val navtika.